Close

BluesPatika Jamboree

2010. november 27., 17 óra, Gödör Klub
 
Mississippi Heat
Karen Caroll With The Mississippi Grave Diggers
Póka Egon Experience – Rockabilly Best of
Idén november 27-én immáron 13. alkalommal rendezik meg a BluesPatika Jamboree-t, amelyen számos neves fellépő mellett szakmai workshopot is tartanak, bemutatkozik Póka Egon zenészképzője, s beszélgetéssel egybekötött filmvetítésre, valamint a BluesPatika-életműdíj átadására is sor kerül. 
A fellépő zenekarok sorát 20 órától a Karen Carroll With The Mississippi Grave Diggers nyitja, az I. Blues Legends fesztiválon vendégeskedő Alvin Lee koncertje előtt rögzített  DVD anyagának bemutatásával.  Az est fő attrakciója a Mississippi Heat, egyenesen az Egyesült Államokból érkezik Magyarországra. A zenekar az ’50-es ’60-as évek zenéjét hozza el, úgy ahogy azt Muddy Waters-től és Howlin’ Wolf-tól hallhattuk  megfűszerezve egy kis R&B hangzással.  Éjfél körül a Póka Egon Experience idézi fel  Jimi Hendrix szellemét, a mester születésnapja alkalmából.  A későn fekvők kedvéért pedig a Rockabilly Best of mutatja be a műfaj korai időszakától máig kialakult stílusokat egy fergeteg session parti keretén belül egészen pirkadatig a legjobb hazai  szólisták bevonásával.

 
Az est folyamán átadásra kerül a V. Bluespatika életműdíj is, amellyel eddig olyan nagyszerű egyéniségek munkáját ismerték el, mint Hobo, Deák Bill Gyula, Póka Egon, Török Ádám, Nemes Nagy Péter, vagy Jeanne Carroll, Sharrie Williams és Hanny Boy Edwards. 
További információ:
 
 
KAREN CARROLL WITH THE MISSISSIPPI GRAVE DIGGERS
Vannak a hazai blues életnek olyan sarokkövei, akik mozdulatlanul állnak hosszú évek óta, mialatt a többi együttes körülöttük forog, mint a csillagok a Sarkcsillag körül: hozzájuk viszonyítva lesznek  jók, vagy kevésbé jók. Ilyen viszonyítási pont a jelenleg Németországban élő Karen Carroll és zenekara, az Oláh Andor szájharmonikás által alapított Missisippi Grave Diggers. Az ötvenen túl járó  Chicagói énekesnőt, a  „fekete boszorkát”az egyik leghitelesebb énekesként tartják számon a nemzetközi blueséletben. Az előadásából sugárzó életerő és pozitív energia szinte ledönti az embert a lábáról, miközben a Mississippi Grave Diggers a tradicionális fekete ritmusok, a roma swing és bebup, a folk-blues ötvözésével hamísítatlanul egyedi  jazz és világzenei fűszerezést ad a kortárs Bluesnak. Ez teszi egyedivé a zenekar által megteremtett, kontinenseken átívelő, majd hazai színpadokon összeforró hagyományok örömzenéjét. Idén a zenekar a 2009-ben megjelent Evolution Revolution című lemezének műsorával  járta az országot, számos önálló esten és fesztiválon találkozhattunk velük esetenként olyan neves sztárvendégekkel kiegészülve, mint Presser Gábor, Tátrai Tibor és Fekete István. Szeptember 25-én Alvin Lee előtt hallhattuk őket a Petőfi Csarnokban. Az akkor DVD-re rögzített, új műsoruk anyagával hallhatjuk őket 27-én a Gödörben. A lemez megjelenése 2011-ben várható.
 
 
 
 
MISSISSIPPI HEAT 
A jövőre 20 éves együttes vezetője, motorja, a szájharmonikás-dalszerző Piere Lacocque mindig arra törekedett, hogy a legjobb zenészeket gyűjtse maga köré, s játssza azt a zenét, amibe tizenévesen beleszeretett. Megalakulásuk óta olyan muzsikusok fordultak meg a bandában, mint Billy Flynn, James Wheeler, Bob Stroger, Deitra Farr, Zora Young és Barrelhouse Chuck. 
LET’S LIVE IT UP  – Lemezbemutató koncert a Gödörben
Idén jelent meg a Mississippi Heat harmadik albuma a Delmark Recordsnál, amely összességében a csapat kilencedik lemeze A Let’s Live It Up! lemez anyagának a zömét a herflis írta, szám szerint 11 kiváló dallal büszkélkedhet. A korai évek óta mindig szerepelt a csapatban egy energikus énekesnő, jelenleg Inetta Visor birtokolja ezt a pozíciót. Másik jellemző dolog, hogy lemezeiken sok vendégzenész játszik -ez annak tudható be, hogy Lacocque projektekben gondolkozik. Ezen a CD-n Carl Weathersby, John Primer, Chris ”Hambone” Cameron, Andrew ”Blaze” Thomas, Ruben Alvarez, Rhonda Preston és a The Chicago Horns szerepel meghívottként. 
Magyarországon először találkozhat a közönség élőben a zenekarral nagyszabású európai lemezbemutató turnéjuk keretén belül. 
 
 
PÓKA EGON EXPERIENCE
A 2008-ban Blues Patika Életműdíjjal elismert Póka Egon gyakorlatilag egyidős a magyar rockkal, és ez még akkor is igaz, ha túlzás. A kőbányai srác Radics Béla Tűzkerékében kezdett, megjárta a Metrót, a Juventust, Charlie-val az Olympiát, oszlopos tagja volt a Hobo Blues Bandnek, majd a P.Mobilnak, mindemellett pedig termékeny és sikeres szerzőnek bizonyult, példának okáért ott van Bill számainak jó része. Póka Egon új projektjében, most tanítványaival (ifj. Tornóczky Ferenc és Szakadáti Mátyás) Póka Egon Experience néven idézi meg a gitáristen Hendrix szellemét.
ROCKABILLY BEST OF
Az ’50-es évek amerikájának lázadó zenéjére a rockabillyre több stílus is hatással volt.A hazai élvonal legjobb frontemberei felejthetetlen örömzenélése a ROCKABILLY BEST OF betekintést és hibátlan szórakozást  nyújt a valódi zene kedvelőinek.4 remek zenekar szólistái egy időben a  színpadon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top