Close

Magyar filmsiker Sevillában

Mundruczó Kornél nyerte a legnagyobb spanyolországi nemzetközi filmfesztivál különdíját Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című filmjéért a hétvégén Sevillában; a legjobb operatőr díjával Erdély Mátyás munkáját méltatta a zsűri.
 
Európa egyik legnagyobb filmfesztiválja kettős magyar sikerrel ért véget a hétvégén Sevillában. Mundruczó Kornél legutóbbi filmje, a Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv nyerte a zsűri különdíját, és Erdély Mátyás kapta a legjobb operatőrnek járó elismerést.
A különdíj a sevillai fesztivál legfontosabb trófeáinak egyike, hiszen biztosítva a spanyol mozibemutató költségeit garantálja, hogy a nyertes filmet a spanyol filmszínházak műsorra tűzzék.

A nemzetközi zsűri indoklásában kiemelte, hogy „az elmélyült és intelligens film a klasszikus mítosz újragondolásával és feledhetetlen képi világával a jó és a rossz határait feszegeti, miközben a figyelmet a felszín alatti igazságokra irányítja, és mindvégig időszerű marad.”
 
Mundruczó Kornél színházi turnéja miatt nem volt jelen a szombat esti díjátadón, ezért videóüzenetben köszönte meg a rangos elismerést.
 
A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című magyar-német-osztrák koprodukció Cannes-ban mutatkozott be először, majd a szarajevói filmfesztiválról elhozta a zsűri különdíját.
 
Mundruczó Kornél összes eddig készült játékfilmjét retrospektív program keretében nagy sikerrel mutatták be a pozsonyi filmfesztiválon a múlt héten. A főiskolás években készült Nincsen nekem vágyam semmi, a Locarnóban díjazott Szép napok, a Johanna című operafilm, a cannes-i FIPRESCI-díjas Delta, valamint a Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című legutóbbi játékfilm is látható volt a szlovák fővárosban.
A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top