Close

Különbséget tudnak tenni a varjak nők és férfiak között

Egy japán kísérletsorozat először mutatta ki, hogy a varjak képesek különbséget tenni nők és férfiak fényképei között.

A kísérletekben négy dzsungelvarjú (Corvus macrorhynchos) vett részt. E faj gyakorinak számít a japán városokban, jelenléte – a mi galambjainkhoz hasonlóan – már-már terhesnek mondható az egyre növekvő populáció miatt.

Miután a kutatók a varjaknak egy színes fényképsorozatot mutattak letakart hajú emberekről, kettejüket betanították, hogy a férfiak arcképeire bökjenek, a másik kettőt pedig arra, hogy a nőkére. Mindegyik varjú sajtdarabot kapott jutalmul, amennyiben helyesen választottak.

Amikor más nők és férfiak arcképeit adták a meglévőkhöz, és megváltoztatták a képek elrendezését, a négy varjú közül három továbbra is száz százalékos pontossággal eltalálta a helyes választ – írja a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása (www.telegraph.co.uk). A negyedik tíz alkalomból hétszer választott jól.

A kutatás eredményeit valószínűleg örömmel fogadják majd a várostervezők és környezetvédők, akiknek az a feladatuk, hogy megoldást találjanak a varjak és az ember harmonikus egymás mellett élésére.

Forrás: www.hirado.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top