Close

A károsultak kétharmada nem akarja elhagyni Kolontárt

A vörösiszappal elöntött Kolontáron a 34 bontásra ítélt lakóház tulajdonosainak mintegy kétharmada döntött úgy, hogy nem kíván elköltözni a Veszprém megyei kistelepülésről, és az újonnan épülő lakóparkban szeretné folytatni életét – tudta meg az MTI tudósítója a helyszínen vasárnap.
A tételes kárfelmérés és az egyéni nyilatkozattételek utáni összesített adatok szerint 24 család döntött úgy, hogy marad, négyen használt cserelakásra tartanának igényt, és hatan további egyeztetést, egyéb megoldást akarnak – olvasható az MTI birtokába került bontási jegyzőkönyvek összesítőjében.

Kolontáron a 34 bontásra ítélt házak közül eddig 24 épületet bontottak le, de a jegyzőkönyv szerint három lakást a határozat kiadása ellenére nem fognak eldózerolni.

Negyven rendőr éjjelente a katasztrófa sújtotta településeken

Negyven rendőr teljesít szolgálatot a vörösiszappal elöntött településeken a bűnmegelőzés érdekében éjszakánként – tájékoztatott a védelmi bizottság vasárnap reggel.

A rendőrök, többségükben géppisztollyal felszerelve a bűncselekmények megakadályozása érdekében fokozott ellenőrzéseket tartanak Kolontáron és Devecserben, így az elmúlt hetekhez hasonlóan a lezárt településrész útkereszteződéseiben több rendőrt lehetett látni vasárnap kora reggel is.

Devecserbe még mindig fokozott rendőri ellenőrzés mellett lehet bejutni, a települést ugyanis lezárták az átmenő forgalom elől. Veszprém megyei védelmi bizottság tájékoztatása szerint a 8-as számú főútról Devecserbe továbbra is csak a helyi lakosok, a kárfelszámoláson dolgozók, a menetrend szerinti buszok, illetve a helyben ügyeiket intézők mehetnek be. A hétvégére való tekintettel a Meggyeserdőn lévő „lomis piacra” való bejutást a védelmi bizottság megkönnyítette, mert az árusok arról panaszkodtak, hogy „tönkre mennek”. Így azok, akik árulni érkeznek a piac területére, az áteresztő pontokon is bejuthatnak Devecserre, de a vásárlók csak Somlóvásárhely felől érkezhetnek a piacra.

Forrás: fidesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top