Close

„Egyértelmű Gyurcsány és Veres büntetőjogi felelőssége”

 
 Új feladatairól és az ügyek állásáról számolt be Budai Gyula frissen kinevezett elszámoltatásért felelős kormánybiztos a Hír TV Péntek 8 című műsorának vendégeként. 
 
 

 
Arra kérdésre, hogy milyen ügyekért felel Budai Gyula úgy válaszolt: jelen állás szerint most már mindenért. Korábban, miniszterelnöki megbízottként, kifejezetten az állami földek privatizációja és értékesítése kapcsán vizsgálódtam. A kiemelt nagyprojektekben pedig Sukoró, Bábolna, Álomsziget, a Club Aliga ügye, és ezt követően minden, ami Papcsák Ferenc előző kormánybiztos hatáskörébe tartozott.
Az úgynevezett „nagy halak” még hiányoznak a listáról, de úgy gondolom, hogy azok a folyamatok, amelyeket elindítottunk a kormányváltást követően, kezdenek beérni. Ezt mutatja, hogy Tátrai Miklós és Császy Zsolt, a vagyonkezelő két korábbi vezetője már rács mögött van. Illetve kedden a legfőbb ügyész helyettese egyértelműen azt válaszolta kérdésemre, hogy vizsgálják Schiffer András feljelentése alapján egy mentelmi joggal rendelkező személy – Gyurcsány Ferenc – büntetőjogi felelősségét hivatallal való visszaélés büntettében – fejtette ki Budai.
Gazsó L. Ferenc azon kérdésére, hogy mi az, amibe végleg belebukhat Gyurcsány, a kormánybiztos a következőképp fogalmazott: a KEHI vizsgálatai alapján a három magyarországi kaszinó koncessziós szerződéséből olyan súlyos hivatali visszaélésekre lehet következtetni, melyek alapján büntető feljelentést kell tenni. Ugyanis az akkori kormány a befektetőknek indokolatlan előnyöket biztosított a szerződésekben, azaz a hatályos jogszabályokat a befektetők érdekeinek megfelelően alakították. A KEHI álláspontja szerint teljesen egyértelműen megállapítható a volt kormányfő és Veres János büntetőjogi felelőssége – tette hozzá.
(Hír TV-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top