Close

MSZP szerint

Az MSZP szerint „leállt” a fejlesztési intézményrendszer
Az elmúlt hetekben, hónapokban a fejlesztési intézményrendszer „leállt”, nem működik – mondta Varju László, az MSZP fejlesztéspolitikai kabinetvezetője szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatón. A vezető szerint az utóbbi hónapokban 4.299 milliárd forintnyi támogatást ítéltek meg, és 3897 milliárd forint a leszerződött támogatások összege, míg ebből 1305 milliárd forintot fizettek ki, ami az áprilisi állapothoz képest egy százalékon belüli változás csupán. Mint hozzátette: a fejlesztési források felhasználásában Magyarország élmezőnyben volt eddig, s még 10 hónapja is eredményes volt az intézményrendszer és jól teljesített. A mostani időszak viszont ennek ellentéte – hangoztatta.
 

 
Az elmúlt években 11 ezer vállalkozás jutott pénzhez, amelyeknek ez a működését segítette, 7.500 másik vállalkozás pedig fejleszteni tudott. 365 óvoda épült és 310 település központja újult meg az uniós források felhasználásával. 93 ezer fő képzésen vehetett részt – sorolta Varju László.
 
Az idei év jelentős része pedig lényegében „elveszett” a vállalkozásoknak, hiszen a támogatásokat érintő döntésekre moratóriumot jelentett be a kormány – fűzte hozzá.
 
A fejlesztési intézményrendszert pedig tovább gyengíti, hogy 300 alkalmazottat bocsátanak el onnan – mondta Varju László.
(MTI)
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top