Close

Szonda: utcahosszal vezet a Fidesz

A biztos szavazók körében a kormánypártot 66 százalék támogatja, míg a szocialistákat mindössze 16 százalék – derül ki a Szonda Ipsos október második felében készített felméréséből, mely szerint az önkormányzati választások eredménye egyik párthoz sem vitt új szavazókat, de korábbi támogatókat sem tántorított el.

Növelte a Fidesz az előnyét a szocialistákkal szemben – derül ki a Szonda Ipsos október második felében készített felméréséből, melyet a csütörtöki Népszabadság közölt. E szerint a biztos szavazók körében a kormánypártot immár 66 százalék támogatja, míg a szocialistákat mindössze 16 százalék. (Egy hónapja a Fidesz és az MSZP aránya 64:17, két hónapja 61:18 százalék volt.) Most a Jobbik 12, az LMP 4 százalékot tudhat magáénak ebben a körben. 

A közvélemény-kutató szerint az önkormányzati választások eredménye egyik párthoz sem vitt új szavazókat, de korábbi támogatókat sem tántorított el. A Fidesz a felnőtt lakosság 39 százalékát, nagyjából 3,1 millió szimpatizánst érezhet maga mögött.

Az MSZP is tartja korábbi pozícióját, a választóközönség 11 százalékának, körülbelül 900 ezer főnek a rokonszenvét bírja. A harmadik politikai erő továbbra is a Jobbik, nagyjából félmilliónyian (6 százalék) támogatják.

Az LMP tábora 2 százalékos, jelenleg 150 ezer és 200 ezer közötti választópolgár preferálja ezt a pártot.
(hirado.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top