Close

Programajanló – A38 Hajó

L’egojazz (D), Voler Mouche, Keyser & Shuriken, Suhaid
2010. november 13., szombat 21h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
A belépés díjtalan. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában. Kedves, táncos és nagyon látványos barkácspop, vidám elektrofunk, andalító triphop, illetve a hazai soul-funk-nujazz szcéna hazai legjobbjai – ezt kínálja az A38 Hajó november 13-án egy német és egy magyar zenekar, a L’egojazz és a Voler Mouche, illetve Suhaid, Keyser és Shuriken jóvoltából. Mindezt ráadásul ingyen!

A koncert egyúttal folytatása egy nagylélegzetű koncertsorozatnak. A Polyphony néven futó sorozat Magyarország EU-elnökségét harangozza be és népszerűsíti. A sorozat egyes alkalmain egy-egy magyar és külföldi előadó lép fel – a külföldiek az Európai Unió országait képviselik, ez alkalommal tehát a L’egojazz révén Németország lesz a vendég. A koncertekről az A38 Hajó televíziós felvételeket készít, melyek hamarosan a televízió képernyőjére kerülnek.

Jegyvásárlás
http://www.a38.hu/?p=programok&id=2212

Letölthető sajtófotók
http://a38.hu/dinamikus/File/press_photos/

A L’egojazz, azon kívül, hogy nevének ellenére nem sok köze van sem az egóhoz, sem a dzsesszhez, sem a franciákhoz, valóban egyfajta nagyszabású legojátékra emlékeztet. Apró kis építőkockákból építi fel leginkább a korai Beckre emlékeztető rendkívül szórakoztató és elegáns barkács-popzenéjét. A L’egojazz inkognitóba burkolózó muzsikusai vidám elektrofunkos rockzenét nyomnak, szolid hiphop-elemekkel, meg még bármivel, ami az eszükbe jut. Ám a zenekar koncertjei nem merülnek ki pusztán a lelkesítő muzsikában: három VJ-művésszel és egy táncossal kiegészülve egyedülálló élő multimédia-show-t mutatnak be, ami különleges ötvözete a látványnak, akusztikus és elektronikus zenének, táncnak és persze a felhőtlen szórakozásnak.

http://kmeck.net/legojazz/
http://www.myspace.com/legojazz

A szombathelyi Voler Mouche könnyed, finom dallamokkal teli, elszállós, álmodozós triphopja az európai popzenei paletta üde színfoltja. Az impressziókra épülő zene a „gép” és az ember együttműködése, a nu jazz, lounge, bossa-nova, trip-hop és más elektronikus zenei stílusok klasszikus és a kortárs zenékből táplálkozó ötvözetéből áll.

Miski Ádám 2005-ben alapította meg elektronikus live-act formációját, ének-gitár-hegedű-szintetizátor/sampler hangszeres felállásban. Az addig jobbára live actként működő alkalmi csoport 2007-ben bővült állandó tagságú zenekarrá. Új szerzőtársak érkeznek Szarvas Péter gitáros és Bánovics Attila szövegíró személyében. 2008 augusztusában a Voler Mouche nagysikerű bemutatkozó koncertet adott a Savaria Történelmi Karneválon. 2008 novemberében új énekesnő, Korponay Zsófia, valamint Sávoly Péter dobos csatlakoznak a zenekarhoz. 2009-ben a Hangfoglalás keretében országos turnéban vettek részt, majd Violet Rainbow című lemezük felvételeire vonultak stúdióba.

A zenekar tagjai
Korponay Zsófi: ének
Miski Ádám: billentyűs hangszerek, elektronika
Szarvas Péter: elektromos gitár
Scheer Milán: basszusgitár
Sávoly Péter: dob

http://www.myspace.com/volermouche

Keyser & Shuriken, azaz Mozsik Tibor és Vályi Gábor dj-duója több mint tíz éve megkerülhetetlen formációja a hazai nu jazz-szcénának. Sodrós szvingeket éppúgy pakolnak, mint vérbő latinokat, hiphopot, a dzsesszesebb kemény elektronikát. Fáradthatatlan remixerként és partiszervezőként is letették névjegyüket, nevükhöz fűződik például az A38 Hajóval közösen létrehozott Sound On Ultra Loud sorozat. Erik Sumóval közösen megalakították a Crate Soul Brothers nevű formációt, amely – jelenleg elsősorban a Tilos Rádión futó A barázdán is csomót! című műsorával – jelentős nujazz-easy-funk-soul népszerűsítő munkásságot fejt ki.

Mindemellett jelentős tánczene-történeti tevékenységük, például 2005-ben Blue Light címmel hoztak össze nagyszerű válogatást a hetvenes évek magyar fúziós dzsesszéből a londoni Cosmic Soundsnál.

http://blog.tilos.hu/cratesoul/
http://www.myspace.com/djkeyser
http://www.myspace.com/djshuriken

Suhaid hazánk egyik legsokoldalúbb lemezlovasa, aki következetesen utasítja vissza a műfajfetisizmust. Stílusa talán a nu jazzhez áll legközelebb, ha ebbe a fogalomba beleértjük a hetvenes évek soul- és funk-szerzeményeit, a kortárs underground hiphopot, a magyar táncdalt, a beatet és a bigbeatet, meg még ki tudja mi mindent.

Előszeretettel lép fel live actekkel, különösen olyan nyitott, a tánczene felé kacsintgató dzsessz-szaxofonosokkal, mint Vázsonyi János vagy Ágoston Béla. Emellett fáradhatatlan szervezője a Bomb The Jazz estjeinek is.

http://www.myspace.com/suhaid

A Polyphony sorozat támogatója a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, illetve a Hungarofest.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A koncertre jegy vásárolható személyesen az A38 Hajón, az összes elérhető jegyirodában, bankkártyával az A38 Hajó honlapján, illetve az ismert online jegyirodákban.

Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó orrteraszán gyújthatnak rá.

További információ, sajtófotók, interjúlehetőség
Kozlov Sándor
A38 Hajó sajtókapcsolatok
06 30 948 48 34
kozlov@a38.hu
www.a38.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top