Close

Budai Gyula az új elszámoltatási kormánybiztos

A miniszterelnök javaslatára Budai Gyula lesz az új elszámoltatásért felelős kormánybiztos – jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtöki sajtótájékoztaóján. A politikus beszélt a Magyar Kármentő alapba beérkező felajánlások után járó adókönnyítésekről, valamint a 98 százalékos különadóról.

A zuglóiak jó döntést hoztak, hogy Papcsák Ferencet választották polgármesterüknek, azonban az aktuális jogszabályok értelmében összeférhetetlenség áll fenn, így ezt meg kell szüntetni – jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Papcsák ezért lemond kormánybiztosi megbízatásáról – tette hozzá. Azonban az elszámoltatás korrekt, törvényes és alapos elvégzése, a felelősök felkutatása továbbra is feladat. A növekedés beindításának fontos mérföldköve a korrupció visszaszorítása. A miniszterelnök javaslatára Budai Gyula lesz az új elszámoltatásért felelős kormánybiztos. Az állami földterületek jogellenes eladását és privatizációját vizsgáló, miniszterelnöki megbízotti pozíciója megszűnik, de továbbra is felelőse lesz a területnek. Adókedvezmények járnak az alapba befizetett öszegek után

A Magyar Kármentő Alapba beérkezett felajánlások már az egy milliárd forintot is meghaladták, köszönet az embereknek és a médiumoknak az együttműködésért – mondta Szijjártó. A kormányzat adókönnyítésekkel honorálja a segítséget. A költségvetési bizottság módosító indítványa alapján a Magyar Kármentő Alapba beérkező felajánlások után a cégek 50 százalékos társasági adókedvezményt kapnak. A szerdai közigazgatási értekezlet a költségvetéshez kapcsolódó törvényeket kiegészítette egy passzussal, mely szerint civil felajánlás is tehető az iszapkatasztrófa károsultjainak javára. Ezt az adóalap egy százalékának felajánlásával lehet majd megtenni. A miniszterelnök szóvivője kiemelte, hogy a Kármentő Alapból való kifizetések adómentesek, csakúgy, mint a borsodi árvíz károsultjainak segítése.

A különadókat firtató újságírói kérdésre a szóvivő kifejtette: a kormány figyelemmel követi a cégek áthárítási kísérleteit, intézményeitől, hatóságaitól folyamatos jelentést kér.
(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top