Close

Borkai Zsoltnak nem a rang, a feladat a fontos

A köztársasági elnöknek megválasztott Schmitt Pál lemondása után, november 20-án választják meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új elnökét. Habár a jelentkezés még nem zárult le, biztos befutónak tartják Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornászt, Győr polgármesterét, ő viszont még korainak tartja az esélylatolgatást.

 Ugyan megértem, hogy az elnökválasztás sokakat érdekel, de korai még végeredményről beszélni. Az alapszabály szerint ugyanis két támogatóval bármelyik MOB-tag pályázhat elnöknek. Jelentkezni tíz nappal a választás előtti időpontig lehet. Tehát még több riválisom is lehet… – reagált a Magyar Hírlapnak adott interjújában Borkai Zsolt Győr polgármestere a MOB-vezetését firtató kérdésre.

Mint fogalmazott, ha egyedüli jelölt lesz, akkor ez számára azt jelenti, hogy élvezi a többség bizalmát. Ha viszont lesznek riválisaim, akkor meg akarom szerezni a többség bizalmát – fűzte hozzá. A lehetséges MOB-elnöki feladatokról szólva kifejtette: a magyar sport helyzete ismert. Az elmúlt nyolc év nem múlt el nyomtalanul, ezer sebből vérzik. Még a legsikeresebb olimpiai sportágak műhelyei is súlyos gondokkal küzdenek. Engem azonban nem meghátrálásra késztetnek, hanem érdekelnek a kihívások. A magyar sport visszaesését meg kell állítani, ismét lendületbe kell hozni. Ebben a kormány intézkedései segíthetnek, mert nem mindegy, hogy politikai ellenszélben vagy hátszélben kell haladnunk. A MOB jövőre kibővült jogokkal és feladatokkal működhet, ami megnövekedett munkát jelent.
(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top