Close

Vizsgálják az előző időszak gyanús ügyeit Heves megyében

Az előző ciklus tisztázatlan ügyeit vizsgáló eseti bizottság felállításáról döntött pénteki, Egerben megtartott ülésén a fideszes vezetésű Heves Megyei Önkormányzat.

 

Horváth László, a testület fideszes elnöke úgy reagált, hogy az emberek az elmúlt időszakban történtek tisztázását várják tőlük, ezért ez határozott politikai szándékuk.

Az ülésen kinevezték a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat irányító önkormányzati társaság új ügyvezetőjét is Dr. Fűtő László személyében. Ennek kapcsán Habis László (Fidesz-KDNP), Eger polgármestere úgy vélekedett, hogy új fejezet nyílik az egri intézmény életében. Egyben kifejezte a város együttműködési készségét a kórház megújítása érdekében.

A továbbiakban sajnálatos és felelőtlen döntésnek nevezte, hogy a megye korábbi vezetése a HospInvest Zrt. vagyonkezelésébe adta az intézményt. Szerinte a funkcionális privatizáció nyomán óriási szakmai és gazdasági veszteség érte a kórházat és a térséget egyaránt.

A megyegyűlés utóbb arról döntött, hogy szakértő-tanácsadót kér fel a kórház működésének átvilágítására.

A közgyűlésen megválasztották a testület alelnökét is Szabó Róbert (Fidesz-KDNP) személyében. A településfejlesztő geográfus azt követően került be a testületbe, hogy Szabó Zsolt, Hatvan frissen megválasztott fideszes polgármestere lemondott a mandátumáról.

A képviselők döntöttek az elnök és az alelnök illetményéről is. Eszerint Horváth László 579750 forint havi illetmény mellett, havonta 173925 forint költségtérítési átalányban részesül. Szabó Róbert pedig 579000 forint havi illetménye mellett 115800 forintos költségtérítési átalányt kap.

A 15 tagú testületben a Fidesz-KDNP nyolc képviselője mellett négy szocialista és három jobbikos szerzett mandátumot.

(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top