Close

Együttműködési megállapodást írt alá a Zsidó Nyári Fesztivál és az izraeli Beer-Sheva Színház

2010. október 25-én a Tel-Aviv-i Magyar Nagykövetség épületében ünnepélyes keretek között aláírták azt a megállapodás, amelynek köszönhetően a Zsidó Nyári Fesztivál rendszeres vendége lesz az izraeli Beer-Sheva Színház.
Vadas Vera fesztiváligazgató, Zoltai Gusztáv, a MAZSIHISZ elnöke és Shmulik Ifrach színházigazgató együttműködési megállapodása jelentős mértékben segíti majd a Magyarország és Izrael közötti kulturális kapcsolatok további fejlődését. Szentgyörgyi Zoltán Tel-Aviv-i magyar nagykövet az esemény alkalmából méltatta a kiváló izraeli-magyar kapcsolatokat és azon belül is hangsúlyozta a kulturális együttműködés fontosságát.

A megállapodást életre hívó nyári budapesti Piaf-előadásról beszélt Shmulik Ifrach igazgató, amelyen az Uránia Nemzeti Filmszínház termében hatalmas siker fogadta a Beer-Sheva Színház társulatát. A budapesti szereplésnek köszönhetően meghívták őket romániai és taskenti vendégjátékra is. Az elképzelések szerint a Zsidó Nyári Fesztivál legsikeresebb és a nyelvi korlátokat leküzdő produkciói is eljuthatnak majd az izraeli közönséghez illetve minden évben kiválasztanak egy darabot a Beer-Sheva Színház előadásai közül, amelyet bemutatnak Budapesten.
 
Vadas Vera kiemelte, hogy a Beer-Sheva Színház segítségével könnyebben ismertethetik meg és reklám nélkül is lesz közönsége a magyar művészek előadásainak.
Zoltai Gusztáv üdvözlő beszédében hangsúlyozta, hogy a zsidó kultúra megismertetése az antiszemitizmus leküzdésének egyik kiváló eszköze, és jövőre a tervek szerint információs irodát is nyitnak Izraelben, amely reményeik szerint a két ország turisztikai és kulturális információs központjává válhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top