Close

„Az ország borospincéje”

Az egyszerre patinás és modern Prímás Pince étlapjára a honi borvidékeinkkel harmonizáló, különleges ízvilágú, dekoratív étkek kerültek. De nem ez az?egyedüli kuriózuma az esztergomi borpincének, hiszen kevés helyen lehetünk egyszerre éttermi vendégek, kiállítást szemlélő turisták, borkóstolás résztvevői…

A tavasszal megnyílt Prímás Pince Turisztikai és Borkulturális Központ, „az ország borpincéje”, küldetésként vállalta, hogy még több vendéget vonz Esztergomba. Ennek jegyében üzemel a Prímás Pincében a?régió első Turisztikai Látogatóközpontja is, ahol a világ minden tájáról érkező vendégek több nyelven tájékozódhatnak a Bazilika, annak kincstára, altemploma, kupolakilátója, valamint a Prímás Pince, a Várhegy, a közeli Keresztény Múzeum és Esztergom turisztikai szolgáltatásairól. Kiadványok, kiállítások, térképek, szálláslehetőség, folyamatosan bővülő turisztikai programok kényeztetik a turistákat.

A Turisztikai Látogatóközpontban, a Prímás Pince központi egységében még jegy is vásárolható a borkóstolóra. Az interaktív kiállítás, a sokszínű rendezvények, a színvonalas idegenvezetés, a bérelhető eszközök, a kombinált belépőjegyek ugyancsak a turizmust szolgálják.

Egyedi termékeket kínáló ajándékbolt is fogadja a vásárlókat – a Vinum Primatis, a Prímási Borrend válogatott boraival. Hangulatos a kávézó is, ahol felfrissülhetünk. A pince különterme zárt körű borkóstolóra, s egyéb rendezvényekre bérelhető.

 

A teljes cikk az A Mi Otthonunk magazin októberi számában olvasható. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top