Close

A Fidesz nemet mondott a szegénység elleni küzdelemre

A Fidesz képviselői nem jelentek meg szerdán az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának ülésén, s ezzel nemet mondtak a szegénység elleni fellépést segítő javaslatokra – mondta Varga László, szocialista politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Majd így folytatta: a bizottság ülésén megtárgyalandó határozati javaslataink a leszakadók és a válság által leginkább érintett szegények érdekeit szolgálták volna. Javasolom, hogy ha a fideszes képviselők ennyire szegényellenesek és nem kívánnak dolgozni, akkor az e havi bizottsági munkájuk után járó díjat ajánlják fel karitatív célokra, például a vörösiszapömlés károsultjainak javára. Varga László elmondta: szerdán tárgyaltunk volna Gúr Nándor javaslatáról, amely szerint 40 évnyi szolgálati idő után mindenkinek nyugdíjba lehetne menni. Terítékre került volna a nyugdíjkorrekciós program folytatása, javaslatot készítetteünk a méltányossági nyugdíjkassza 50 százalékos emeléséről, a rokkantnyugdíj további növeléséről és arról is, hogy ha valaki ápolási díjért marad otthon beteg hozzátartozója mellett, akkor ez számítson munkaviszonynak. Szerettük volna felvetni a gyermekétkeztetési hozzájárulás és a családi pótlék összegének növelését is. A fideszes képviselők távolmaradásukkal mindezekre nemet mondtak – hangsúlyozta.

A képviselő közölte, hogy mindezzel szemben a Fidesz adópolitikai javaslatai a felsőközépréteget és a leggazdagabbakat támogatják. A kormányfő szerdai bejelentéseit úgy értelmezte, hogy Orbán Viktor közvetetten kívánja adóztatni a családokat, miközben nem beszél arról, hogyan oldják meg, hogy a terheket ne hárítsák át a lakosságra. Szavai szerint „gyáva dolog”, hogy a kormány nem meri bevállalni, megadóztatja az embereket, hanem áthárítja azt azokra a cégekre, amelyekre válságadót vet ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top