Close

Családi program a Néprajzi Múzeumban

A Néprajzi Múzeum Barátainak Köre Egyesület és a Cilinder Alapítvány 2010. október 9-én, szombaton 11 órai kezdettel projektzáró – műhelynyitó rendezvényt tart a Néprajzi Múzeumban (1055 Budapest, Kossuth tér 12.).
 
Köszöntőt mond Dr. Balázs György, az egyesület elnöke.

Programok: kiállítás gyerekek és kézművestanárok munkáiból, vetítés a Cilinder Alapítvány kapolcsi táboráról, élménybeszámoló, céllövölde, tökdudálás, töröksípolás.

„A kulturális örökség felhasználása az egyéni szocializáció fejlesztésében”
A Néprajzi Múzeum Barátainak Köre Egyesület Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott projektje 2009 decemberében kezdődött. Célja, hogy a „Szombati Műhely” foglalkozásai eljussanak óvodákba, iskolákba, családi hajléktalanotthonokba és nevelőintézetekbe. A Szombati Műhely foglalkozásain növényi anyagokból, hagyományos eljárásokkal tárgyakat és bábokat készítenek, majd életre keltik azokat. Az elhangzó történetek, mondókák, dramatikus játékok a hagyományos paraszti kultúra ünnepeihez kapcsolódnak. A program olyan tárgyi és szellemi tudást állít a családi kézműves- és mesejátszóházi foglalkozások mellé, amit a Néprajzi Múzeum nyújt. Egy éven át lehetőség nyílik arra, hogy etnográfusok, oktatási és kisebbségi szakértők folyamatos közreműködésével összegezzék a tapaszta

latokat, és közösen fejlesszék azokat további felhasználók számára is alkalmazható programmá.
Munkatársak:
A Szombati Műhely alapítói, Barta Márta játéktulajdonos, Kőmíves Zoltán író és tárgyalkotó, Rékai Miklós etnográfus; a Cilinder Alapfokú Művészetoktatási Iskola művésztanárai, a Néprajzi Múzeum munkatársai közül Kupenova-Rónai Tánya kulturális menedzser, Koltay Erika és Bodnár Kata múzeumpedagógusok, Dr. Sedlmayr Krisztina etnográfus, a Néprajzi Múzeum Közönségkapcsolati Főosztályának vezetője, valamint Dr. Szacsvay Éva etnográfus, Granasztói Szilvia művésztanár és Menyhért Ildikó tanító, cigány kisebbségi oktatási szakértő.
 
 
További információk:
+36306686617 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top