Close

Pályázati felhívás

2010. december 8. és 2011. január 2. között ismét a főváros egyik legszebb helyszínén: a városligeti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban lesz látható a BETLEHEMI JÁSZOL című kiállítás.

A 17. alkalommal megrendezésre kerülő kiállításon való részvételre A Magyar Kézművességért Alapítvány – az IPOSZ-szal, a BKIK Kézműipari Tagozatával és a Budai Ciszterci Szent Imre Plébániával együttműködve – nyílt pályázatot hirdet, amire hazai és határon túli magyar kézművesek, tárgyalkotó népművészek és kézműves iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni jelentkezők és közösségek egyaránt jelentkezhetnek. Pályázni: természetes alapanyagok felhasználásával készült, legfeljebb 3 népművészeti, képző- vagy iparművészeti jellegű, a betlehemi jelenet szereplőit ábrázoló, a betlehemezés hagyományait bemutató, illetve az adventhez, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó alkotással lehet. 
A Bibliában elmondottakhoz ragaszkodó művek mellett a betlehem mának szóló üzenetét, hozzánk szóló jelentését megfogalmazó alkotásokat is várunk, amelyek készítésénél figyelembe vették azt a világot, amiben élünk, azokat a körülményeket, személyes, családi, társadalmi igényeket, problémákat, amelyek megválaszolásában a Karácsony titka segít.

A pályázatra beadott alkotások nem automatikusan kerülnek kiállításra! Válogatásukat a Hagyományok Háza, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szakértői valamint a betlehemes mozgalmat az 1940-es években eredetileg kezdeményező Ciszterci Egyházközség képviselője végzik, akik egyúttal javaslatot is készítenek a legjobb pályamunkák díjazására.

Elismerés, díjazás: a kiállításra bekerült résztvevők a december 22-ére tervezett ünnepélyes eseményen elismerő oklevelet kapnak, a zsűri által kiemelt alkotások készítői pedig az oklevélen kívül különböző díjakat vehetnek át.

A jelentkezés határideje: 2010. november 17.

A nevezési lap letölthető: amka@chello.hu, illetve igényelhető Gergely Imrétől.

Az alkotások beadásának időpontja: 2010. november 29-30.
A beadás helyszíne: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (Bp., Városliget, Vajdahunyadvár), földszinti kiállítóterem.

A pályázat válogatott anyagát a nagyközönség 2010. december 8. és 2011. január 2. között a Múzeum földszinti kiállítótermében tekintheti meg.

A kiállítás anyagát az előző nyolc évhez hasonlóan idén is színes fotóalbumban örökítjük meg, amit a december 22-ei ünnepélyes alkalomra szeretnénk megjelentetni! A különleges karácsonyi ajándéknak is számító Betlehemi képeskönyvben minden kiállító 1-1 alkotása szerepelni fog.

További információ Gergely Imrétől kapható.
Postacím: Gergely Imre, IPOSZ, AMKA 1392 Bp. 62., Pf.: 289.
(Bp., V. ker. Kálmán I. u. 20. IV. 402.)
Tel: 06-1/354-3146; 06-30/394-6010; e-mail: amka@chello.hu
Honlap: www.amka.eoldal.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top