Close

Debreceni Őszi Fesztivál

2010. október 15. – október 31.
Kölcsey Központ

Az összművészeti fesztiválon neves művészek, illetve művészeti csoportok mutatkoznak be a debreceni közönségnek. A műfajok rendkívül sokszínűek: az érdeklődők komolyzenei, jazz- és könnyűzenei hangversenyt éppúgy látogathatnak, mint képzőművészeti kiállítást, film- és színházi előadást, vagy táncbemutatót.

A Bartók Vonósnégyes ünnepi nyitóhangversenye

2010. október 15. 19.00, Kölcsey Központ, Bálterem

A Bartók Vonósnégyes rendszeresen vendégszerepel szerte Európában és a tengerentúlon, kiemelkedő nemzetközi fesztiválok résztvevője. A vonósnégyest, amely a Financial Times kritikusa szerint a világ 5-6 legjobb együttese közé sorolható, a legjelentősebb hazai díjakkal, valamint ENSZ, UNESCO, IBC díjakkal, illetve 1986-ban Bartók-Pásztory díjjal tüntették ki.

A kvartett repertoárja felöleli a vonósnégyes-irodalom teljes spektrumát.

Tagok: Hargitai Géza -hegedű, Komlós Péter -hegedű, Mező László- cselló, Németh Géza -brácsa.

Műsor:

 

Mozart: G-dúr vonósnégyes Kv.387

Beethoven: f-moll vonósnégyes Op. 95

Schubert: d-moll vonósnégyes Op. Posthumus (A halál és a Lányka)

A Bartók Vonósnégyes támogatója az OKM és a Bartók Vonósnégyes Alapítvány

Belépődíj: 1400, 1900 Ft.

30 éves a Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Majorette Együttes

2010. október 16. 19.00, Kölcsey Központ, Nagyterem

A Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Majorette Együttes első fellépései a Debreceni Virágkarneválhoz köthetők. Számos hazai és nemzetközi verseny – fesztivál díjazottjai. A Magyar Fúvószenei és Mazsorett szövetség országos minősítésén többször kaptak kiemelt arany minősítést, és elnyerték a nemzetközi fesztivál együttes címet. Látványos show programjukban a táncos és standard majorette koreográfiákban, a kedvelt dallamok interpretálásában fellép az együttes apraja és nagyja, a zenekar korábbi tagjai és a senior majorettek is.

Közreműködő vendégek:

Schell Judit, Jászai Mari – díjas színművésznő, Dohos László, Liszt Ferenc – díjas karmester, Talamba Ütőegyüttes Gödöllő

Az együttes művészeti vezetője: Dr. Tóthné Rozsályi Judit
Az ifjúsági mazsorett csoportok vezetői: Jónásné Bacsó Mónika és Kissné Szabó Beatrix
A zenekar vezetője: Fejes Márton

Belépődíj: 1400, 1900 Ft.

Kököjszi és Bobojsza – bábjáték

2010. október 17. 16.00, Kölcsey Központ, Bálterem

A Kecskeméti Ciróka Bábszínház előadása

Nehéz megérteni a körülöttünk élő világot, hát még ha kisgyerekként kell járnunk-kelnünk benne. Andrisnak azonban szerencséje van, mert születése pillanatától kezdve vele van Kököjszi és Bobojsza! A két törpe rögtön ott terem, ha fél, vagy ha nem ért valamit és mindent elmagyaráz. Sőt, kis hajójukon el is viszik Andrist a Mumusok gyűlésére, az Emlékezés országába és az Időkirályhoz, hogy mindent megtapasztalhasson és megértsen.

Rendező: Bartal Kiss Rita

Szereplők: Aracs Eszter, Bor Judit, Fülöp József, Szabó Balázs, Tímár Zoltán

Az Úr hangja: Szívós Károly

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Belépődíj: 900, 1400 Ft.

Francis Veber: Bérgyilkos a barátom – komédia két részben,

A József Attila Színház előadása

2010. október 20. 19.00 Kölcsey Központ, Nagyterem

A Bérgyilkos a barátom főszereplője, François Pignon, aki volt felesége után Párizsba utazik, hogy visszaszerezze a nő szerelmét. Kivesz egy szállodai szobát az Igazságügyi Palota mellett. Ennek nem lenne jelentősége, csakhogy aznap éppen a szálloda előtt sorakozik fel egy megerősített rendőri egység. Odaát egy terrormerénylet tárgyalásának különleges eseménye zajlik: a koronatanút hallgatják meg…

Szereplők:

Pignon: Besenczi Árpád

Ralph: Zöld Csaba

Wolf: Schnell Ádám

Louise: Ullmann Mónika

Émile: Bodrogi Gyula

Rendőr: Háda János

Szobalány: Bárd Noémi Polli

Kommandós hangja: Blazsovszky Ákos

Rendező: Léner Péter

Belépődíj: 2400, 2900 Ft.

Szekeres Adrien-koncert

2010. október 21. 19.00 Kölcsey Központ, Nagyterem

Szekeres Adrien korunk, és generációjának egyik legkiemelkedőbb előadóművésze.

Nem csak páratlan és mással össze nem téveszthető énekhangjának, hanem lebilincselő egyéniségének, előadásmódjának is köszönheti sikereit.12 esztendeje jelen van a magyar zene élvonalában. „Olyan mint Te” című dala az egyik legtöbbet játszott magyar nyelvű sláger. Arany és platinalemezek, teltházas koncertek, számtalan szakmai elismerés és közönségdíj kíséri pályafutását. Mostani lemezbemutató koncertjén az új dalok mellett elhangzanak legismertebb lírai slágerei is.

Közreműködnek: Szekeres Anita –vokál, Bardóczi Gábor- dob, Csiszár Ferenc- gitár, Gátos Bálint- basszusgitár, Kiss Gábor- zongora, Elekes Tibor -hangmérnök

Belépődíj: 2400, 2900 Ft.

60 éves a Debreceni Népi Együttes

2010. október 23., Főnix Csarnok, 10.00 – 17.00 óra

– népi kirakodóvásár

– kézművesfoglalkozások

– tánctanítások a küzdőtéren kicsiknek és nagyoknak

Belépődíj: 600, 800 Ft.

12.00 óra

A „60 év Hatvan kép” című kiállítás ünnepi megnyitója

(A kiállítás 17.00 óráig tekinthető meg)

19.00 óra

„Hatvan csapás”

Ünnepi gálaműsor

A Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy összegyűjtse és műsorában feldolgozza az alföldi magyar néphagyományokat, dalokat, táncokat. Ma már hazánk minden tánctípusa és dialektusa szerepel az együttes műsorán. A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe díjjal büszkélkedhet. 2008-ban Megyei Príma Díjban részesült, valamint 2009-ben megkapta a Martin György Emlékplakettet. Az együttes tevékenysége sokrétű, de alapja a magyar nép hagyományos tánc és zenei kultúrája, amelyet igyekeznek mindenkor olyan szinten művelni, hogy méltóak legyenek közönségük szeretetére.

Belépődíj a gálaműsorra: 1400, 1900 Ft.

Paff, a bűvös sárkány

A 100 Folk Celsius együttes műsora

2010. október 24. 16.00, Kölcsey Központ, Nagyterem

100 Folk Celsius együttes 1976 nyarán alakult. Zenei stílusukat a country és a bluegrass határozza meg. Így alakult ki egy klasszikus country-felállás, vagyis gitár-banjo-hegedű-mandolin-basszus. Koncertjeik humoros, vidám hangulatúak, melyről elsősorban a zenekar frontembere, Orbán József gondoskodik. Kezdetben kizárólag akusztikus hangszereket használtak, de a népszerűség és a közönség számának együttes növekedésével az elektromos hangszerek is helyet kapnak zenéjükben. Az igazi mérföldkő az együttes életében az 1984-ben megjelent „Paff a bűvös sárkány” című album volt, amellyel egy csapásra meghódították a gyermekközönséget.
Több mint 1.000.000 eladott lemez – ebből négy arany, két platina – és több mint 7000 koncert a világ minden táján – de elsősorban Magyarországon – jelzi a zenekar sikerének útját.
Közreműködik: Orbán József – gitár, ének, Littvay Imre – gitár, mandolin, ének, Légrády Péter – gitár, bendzsó, ének, Mikes Attila – hegedű, ének, Kocsándi Miklós – dob, ütőhangszerek, ének

Belépődíj: 900, 1400 Ft.

J. S. Bach: Máté passió

A Debreceni Kodály Kórus Gulyás György hangversenysorozata

2010. október 24. 18.00, Bartók terem 

Közreműködnek: Zádori Mária, Németh Judit, Kálmán László, Megyesi Zoltán, Kovács István, Cser Krisztián a Purcell Kórus és a Capella Savaria Orfeo Zenekar

Belépődíj: 1400, 1900 Ft.

Frankofón Filméjszaka

2010. október 28. 20.00 Apolló mozi

Az Apolló mozi fesztiváli bejelentkezésének állandó színfoltja a több éve nagy sikerrel működő francia filméjszaka. A francia nyelven vetített filmek minden alkalommal megtöltik az Apolló mozi Nagytermét. Az Őszi Fesztiválon 2009. legsikeresebb francia filmjeiből láthatnak egy csokorra valót.

20.00 Topmodell a barátnőm
francia vígjáték

Pierre Levasseurt, az ismert, nős és milliárdos üzletembert szeretője, Elena, a szupermodell társaságában fényképezi le egy paparazzo. A képet címoldalon hozza egy bulvárlap. Levasseur-nek meg kell győznie feleségét, hogy a lányhoz semmi köze. Ebben segítségére van a véletlen, ugyanis a képen szerepel a véletlenül arra haladó Francois Poignon is.

Rendező: Francis Veber
Főszereplők: Daniel Auteuil, Alice Taglioni , Gad Elmaleh, Kristin Scott Thomas

22.00 A belső kör
francia thriller

A Malakian klán tagjai könyörtelen gengszterek, gyakorlatilag ők irányítják a dél-franciaországi alvilágot. Vezetőjük az örmény származású, erőszakos jellemű Milo Malakian, aki vaskézzel irányítja a bandát. Fia és egyetlen örököse Anton, aki viszont szabadságról álmodik, s arról, hogy önálló döntéseket hozhat. A fiú nem ilyen életet akar élni, de a „belső kör”-ből nem olyan könnyű szabadulni.

Rendező: Laurent Tuel
Főszereplők: Jean Reno, Gaspard Ulliel, Vahina Giocante, Isaac Sharry

24.00 Pánikfalva
luxemburgi-belga-francia animációs vígjáték

Cowboy és Indián profi katasztrófa-előidézők. Amint valami ötletük támad, felkészülhetünk a teljes káoszra. Ezúttal Lovat szeretnék felköszönteni születésnapja alkalmából. Mi legyen az ajándék? Egy saját kezűleg készített grillsütő! Szép gondolat, csakhogy a megrendelésükbe hiba csúszik.

Rendező: Stephane Aubier, Vincent Patar

02.00 Dumas
francia életrajzi dráma

Rendező: Safy Nebbou
Főszereplők: Gérard Depardieu, Benoît Poelvoorde, Dominique Blanc

04.00 Oly sokáig szerettelek
Francia filmdárma

Juliette15 évig tartó börtönbüntetése után húga és családja körében próbál visszatalálni az életbe. A csendes, visszahúzódó nőről igen nehéz elhinni, hogy súlyos bűncselekményt követett el, pedig (ahogy azt a film egyik mellékalakja találóan megállapítja) ha ilyen sokáig ült, akkor valami borzalmasat kellett tennie – hogy pontosan mit, az csak félóra után derül ki, de ezzel kapcsolatban a film egészen a legvégéig tartogat meglepetéseket.
Az első filmes Claudel filmje nemcsak érzékeny jellemrajz, de sokat mond az emberek közötti kommunikációról és interakciókról is.

Rendező: Philippe Claudel
Főszereplők: Kristin Scott Thomas, Elsa Zylberstein, Serge Hazanavicius, Laurent Grévill

Belépőjegy az öt előadásra: 720 Ft.

Az Őszi Fesztivál rendezvényeire jegyek kaphatók: Apolló mozi, Főnix Csarnok, Kölcsey Központ, Tourinform iroda és az Interticket hálózatában (www.interticket.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top