Close

Tarlós: Meg kell hallgatni az időseket

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint fel kell mérni, hogy az idősek mit akarnak, mik az igényeik. Tarlós István szerint ma az idősek gyakran nem azt kapják, amire valóban szükségük van.

A jelölt szerint ma a fővárosban nem veszik figyelembe az időseknek a legegyszerűbb igényeit, például azt, hogy az utcán közlekedésbiztonságra van szükségük, arra, hogy a járdák rendben legyenek, vagy hogy a lámpák beállítása megfelelő legyen.

Tarlós István egy III. kerületi gondozó intézményben tett látogatása alkalmából azt hangoztatta: meg kell hallgatni az időseket, fel kell mérni, mit akarnak.

Közölte, ha megválasztják, arra fog törekedni, hogy ezeket az igényeket helyesen állapítsák meg.

Tarlós István szerint az időseknek ma hiányzik a tisztességes tájékoztatás, az hogy valós képet kapjanak arról, mi történik a környezetükben, a városban. Ezzel összefüggésben arra mutatott rá, hogy az idősek megőrizték ítélőképességüket, és hogy sok tekintetben ezért ők jelentenek támaszt a fiatalabb generációknak.

Gratulált a programon megjelent Bús Balázs fideszes polgármester eddigi teljesítményéhez, és közölte, bízik abban, hogy a polgármesterjelöltet még többször újraválasztják.

A rendezvényen megjelent Soltész Miklós szociális államtitkár is, aki az egybegyűlt idősek előtt megerősítette: az Orbán-kormány a jövő évben is fenn akarja tartani a gáz- és távhőtámogatást a két legalacsonyabb jövedelmi kategóriába tartozók körében.

Jelezte: az intézkedés 960 ezer háztartást, legalább 2,2 millió embert érint.

Elmondta, a támogatási rendszer fenntartása elsősorban az alacsony jövedelmű nyugdíjasokat, nagycsaládosokat, egyedülállókat, valamint a munkanélkülieket segíti.

Mint mondta, a szegényebbek számára a gáz-, és távhőtámogatási rendszer fenntartása „elemi szükséglet”, és ha ezt nem tartanák fenn, akkor az még nagyobb szociális feszültséget okozna. Mint mondta: most azon dolgoznak, hogy jövő év január 1-jétől is fenntartsák valamilyen formában ezt a támogatást, legalább 2011. végéig.

Emlékeztetett arra, hogy a szocialista kormány korábban megszüntette a támogatási rendszert, ám az Orbán-kormány előbb 2010. végéig, most pedig egy újabb évvel kívánja meghosszabbítani.
(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top