Close

Nem mindegy, mennyit „eszik” a háztartási gép

A Whirlpool Magyarország két készüléke, az AWOE 91400/1-es mosógép és a VT256/IX grilles mikrosütő E.ON Energiatakarékossági Díjat kapott háztartási gép kategóriában. Az E.ON Energiatakarékossági Díjjal az átlagos felhasználási szokások alapján mért legkisebb energiafogyasztású műszaki termékeket tüntetik ki több kategóriában.
A díjra pályázó termékek vizsgálatát és értékelését Európa egyik legelismertebb minősítő intézete, a TÜV Rheinland szakemberei végzik. A speciálisan villamos energia mérésére kialakított protokoll az azonos mérési feltételeknek köszönhetően teljesen objektív. A június végén lezárult pályázatra 13 cég összesen 59 termékével nevezett be. Háztartási gép kategóriában a mosógépek és a mikrohullámú sütők közül a Whirlpool termékei nyerték el a kitüntetést.

A Whirlpool a közelmúltban rukkolt elő a díjnyertes AWOE 91400/1 típusú, elöltöltős mosógéppel, amely a piacon az első melegvízre köthető változat. Azzal az újítással, hogy a megfelelő mosási hőmérséklet eléréséhez nem a hideg, hanem a meleg vizet kell a kívánt hőfokra felmelegítenie, mérhető mennyiségű villamos energia takarítható meg. Nem is beszélve azokról az alacsonyabb hőfokú mosási programokról, amelyeknél akár a vízmelegítés is szükségtelenné válhat. A melegvizes csatlakozás mellett hideg vizes alternatívát is kínáló Whirlpool mosógép természetesen biztosítja a 6. érzék csúcstechnológiáját is, mely a minőség mellett az ökonomikus működésnek is záloga. Ennek számokban kimutatható előnyét igazolja a most elnyert Energiatakarékossági Díj is.
 
A VT 256 / IX típusú mikrohullámú sütő elsősorban a kvarcgrill programjának köszönheti a díjat. Miután ezzel a készülék 1 perc alatt akár az infragrillnél magasabb hőfokra is képes felmelegíteni az ételt, jelentős energiamennyiség spórolható meg a használatával. További előnye, hogy leégeti a szennyeződést a sütő felületéről, megkímélve vele a háziasszonyt a mikro-tisztítás nem túl felemelő foglalatosságától. A másik energiatakarékos funkció a JET gyorskiolvasztó program, mellyel az élelmiszerek kiolvasztása hétszer gyorsabb az alapváltozatnál.

Az E.ON díja az elismerésen kívül a vásárlóknak hathatós segítséget nyújt a pénztárca- és környezetkímélő, a kínálatból bizonyíthatóan a legtakarékosabban működő berendezések kiválasztásához.

A Whirlpool 1911-ben az Egyesült Államokban született, Európában 20 éve működik. A gyors fejlődésnek köszönhetően, ma 170 országban, megközelítőleg 200 millió háztartásban használják termékeit. A Whirlpool elkötelezettségének alapja a stratégiai befektetés a márkába, innovációba, gyártásba és közösségbe. A Whirlpool által fejlesztett és szabadalmaztatott úgynevezett „hatodik érzék” technológia segítségével a háztartási gépek alkalmazkodnak a fogyasztók folyamatosan változó igényeihez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top