Close

Nem hagyjuk, hogy összevonják a fővárosi kerületeket!

Horváth Csaba szerint a Fidesz a kiépülő „nemzeti önkény rendszerében” a fővárosi kerületek megszüntetésére készül, amit a szocialisták nem fognak hagyni.

Az MSZP főpolgármester-jelöltje a Molnár Gyula újbudai polgármesterjelölttel közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz azért akarja felszámolni az önkormányzatiságot, mert nem akar a kormánynak olyan ellensúlyt, amelyet ma a helyi önkormányzatok jelentenek. Véleménye szerint a legnagyobb ellensúly Budapest, a szabadság városa.

Mint mondta, kerületi körútjukon azt tapasztalták, nagy igény van arra, hogy önkormányzati tisztviselők napi szinten figyeljenek oda az emberek problémáira. Hangsúlyozta: az önkormányzatok egyik feladata, hogy javítsák az emberek életminőségét.

Molnár Gyula a sajtótájékoztatón azt ígérte, választási győzelme esetén mindent megtesz a 4-es metró továbbépítéséért, és annak érdekében, hogy Dél-Budapesten épüljön meg a következő Duna-híd. Kiemelte továbbá a panelfelújítási program folytatását, és befejezését annak a folyamatnak, amelynek révén a Feneketlen-tó a fővárostól az újbudai önkormányzathoz kerülne.

Molnár Gyula az önkormányzati szövetségek vezetőjeként úgy fogalmazott: az utcának legyen bal és jobb oldala, ne pedig a képviselőtestületeknek. Jelezte, ezt fogja kérni majd az újbudai testülettől is.

Az ügyészség esetleges kormányzati felügyelet alá vonására vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta: érintettként úgy gondolja, minél távolabb van a politikától egy ilyen szervezet, annál jobb.

A szocialista főpolgármester-jelölt és Molnár Gyula aláírta azt az együttműködési megállapodást, amely számon kérhetően a politikusok vállalásait tartalmazza a választási győzelem esetére. Horváth Csaba eddig 20 fővárosi MSZP-s polgármesterjelölttel írt alá ilyen dokumentumot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top