Close

Közel egymilliós támogatás

A szervezők és díjalapítók nevében Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere és Szűcs Gábor a Mozaik Művészegyesület elnöke szeptember 28-án átadta a 2010. évi Mozaik Színészünnep Kaszás Attila-díj Gála alkalmával összegyűjtött közel egymillió forintos támogatást. A gálaest bevételéből a Közhasznú Alapítvány Kaszás Attila Szellemi Hagyatékának Ápolásáért, a Vakok Batthyány László Gyermekotthon Római Katolikus Óvodája, Iskolája és a Kemence Varázsa Közhasznú Alapítvány részesült.

Pokorni Zoltán polgármester és a Mozaik Művészegyesület 2008-ban alapították a Kaszás Attila-díjat, hogy ily módon ismerjék el azokat a színművészeket, akik az adott évben nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményük mellett fontos közösségépítő szerepet is vállalnak társulatukban. Az idei év Kaszás Attila-díjas színésze Mátray László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze, aki május 9-én vehette át díját a székesfehérvári Vörösmarty Színház Nagyszínpadán.
„A kezdeményezés különlegessége, hogy a díjazott színészt kétfordulós demokratikus szavazással választja ki a teljes magyar színésztársadalom, hiszen az összes magyarországi színház, a határon túli kőszínházak és jelentősebb alternatív társulatok tagjai is szavazhattak egy érdemesnek tartott kollégára” – mondta Pokorni Zoltán.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top