Close

KÖZLEMÉNY a Közép-Európai Club Pannonia önkormányzati választási Fórumáról

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) a budapesti Thomas Hotelben tartotta havi rendszerességű Törzsasztal Fórumát, nagy érdeklődés mellett, az október 3.-i önkormányzati választásokról.

A KEP Fórumot vezető Marinovich Endre KEP társelnök, Antall József és Boross Péter miniszterelnökök volt kabinetfőnöke bevezetőjében napjaink egyik legaktuálisabb és legjelentősebb feladataként értékelte az önkormányzati választásokat és későbbi összefoglalójában nagyon hasznosnak minősítette a lezajlott konstruktív vitát.

Gulyás Gergely országgyűlési képviselő nagy figyelmet keltő, átfogó, szakszerű előadást tartott az önkormányzati választás megváltozott szabályairól és a várható eredményeiről hatásairól.

Az előadást követő élénk vitában többen támogatóan utaltak arra, hogy jelentősen csökkenhet a költség a megválasztható önkormányzati képviselők számának közel felére mérséklődésével és nőhet az önkormányzati munka hatékonysága. Néhányan kifogásolták a megnehezített jelöltállítást. Szerintük így egyre inkább három-pártivá alakul a magyar politikai élet. Erre utal, hogy a megyék közel felében már csak a FIDESZ-KDNP,az MSZP és a Jobbik tudott listát állítani. A választás  nem lefutott ügy , el kell menni szavazni  emelték ki hozzászólásaikban az Ausztriából érkezett Radda István, az 56-os Szabadságharcos Lovagrend Osztrák – Német Nagypriorja és Kiss Imre a Szent Korona Szövetség elnöke. Az önkormányzati rendszer mielőbbi korszerűsítését szorgalmazta Budai Béla Dénes szakközgazdász, politológus. Civil szervezetek szerepének növelését szorgalmazta Földesi József a Ring – magazin tulajdonos igazgatója és több más hozzászóló is.

A KEP ügyvezető elnöke Czeglédi József felolvasta a KEP elnöke hg. Esterházy Antal Brüsszelből küldött üdvözletét a Fórum résztvevőinek. Ebben hangsúlyozta az Esterházy család jelenlegi feje, hogy  az október 3.-i önkormányzati választások jó esélyt jelentenek arra, hogy a megyei és települési önkormányzatok majd megújulva lássanak hozzá nehéz, országépítő munkájukhoz . A magyaron kívül belga állampolgárságú herceg így fejezte be levelét: kívánom, hogy minél többen vegyenek részt az önkormányzati választásokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top