Close

Száz új munkahely létesülhet Orosházán

Várhatóan 100 új munkahelyet teremt Orosházán annak a megállapodásnak a végeredménye, amelyet hétfőn kötött az önkormányzat vezetése a Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt. (SZEFO Zrt.) elnök-vezérigazgatójával – közölte a Békés megyei település alpolgármestere, egyben fideszes polgármester-jelöltje az MTI-vel.

 Dancsó József, aki egyben a térség országgyűlési képviselője is, elmondta: az önkormányzat vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy munkahelyeket teremtsen a város polgárai számára. Ennek értelmében írták alá a szegedi céggel azt az együttműködési megállapodást, amelynek alapján január elejétől 100 helyi lakos találhat magának munkát.

Az önkormányzat tulajdonában álló egykori SZTK-épületet bocsátják ugyanis térítésmenetesen a SZEFO Zrt. rendelkezésére, ahol a társaság 100 fő számára alakít ki saját költségén, elsősorban varrónőknek és kötőknek munkahelyet részben rehabilitációs munkakörben.

Az alpolgármester kiemelte: az üresen álló ingatlant korábban megpróbálta értékesíteni a város, ám arra nem kapott érdemi ajánlatokat, ezért döntött a hasznosítás ilyen módja mellett. A bérlő ugyanis nem fizet bérleti díjat a városnak, ám cserébe, a foglalkoztatáson túl felújítja és munkavégzésre alkalmassá teszi a több mint 650 négyzetméter hasznos alapterületű épületet.

Dancsó József szerint az önkormányzat és a szegedi cég közötti megállapodást véglegesen már az új képviselő-testület fogadhatja el, s ezt követően indulhat a felújítás, majd még novemberben a munkaerő toborzása.

A képviselő közölte: szeptember közepén már sikerült a városban 148 új munkahelyet teremteni, hiszen a Belügyminisztériumban döntés született arról, hogy 2011 tavaszától orosházi központtal felállítják a készenléti rendőrség XI. bevetési osztályát.

Hozzátette: a város vezetése mindemellett további lehetőségek után is kutat, s ennek értelmében intenzív tárgyalásokat folytat egy befektetővel, amelynek sikere esetén további, több száz új munkahely is létesülhet Orosházán.
(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top