Close

Irodalmi razzia

2010. szeptember 24-én pénteken irodalmi razzia indul!

Azért, mert a kortárs írók és költők köztünk élnek! És ezért ne lepődj meg, ha az utcán kortárs verseket adunk a kezedbe, vagy ha az autód szélvédőjén Tóth Kriszta, Székely Szabolcs, Kemény István és Krusovszky Dénes verseit találod.Elmegyünk mindenhová, ahol még nincs (elég) irodalom. Sehol nem vagy biztonságban!

Az első PLACCC Fesztivál 2008-ban azért jött létre, hogy népszerűsítse a Magyarországon akkor még kevéssé ismert helyszínspecifikus művészetet. Két éve csak külföldi csoportok léptek fel, ám azóta egyre több hazai alkotó mutatja be formabontó köztéri produkcióit a PLACCC-on. A művészek idén is meglepő, elgondolkodtató, provokatív és humoros akciókkal várják az újszerű élményekre fogékony közönséget.Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoznak idén a Hajtűkanyar aktivistái (Kupa Júlia, Palágyi Ildikó Brigitta, Somogyi Aranka, Tallér Edina és Zilahi Anna) együttműködő partnerükkel a József Attila Körrel és Gerner Csaba színművésszel. 

Szeptember 24-én, pénteken kezdjük meg versekkel ellepni a város. Járművekre, járókelők kezébe „szórjuk” a kortárs irodalmat rejtő csomagokat. Mindegyik csomag majd öt szöveget tartalmaz, ezek között lesz egy hiányos vers is. Amennyiben a hiányzó sorokat kipótolod, és elküldöd az irodalmirazzia@gmail.com címre, vasárnap délután 18 órakor kezdődő közös versolvasás után ajándékot adunk. 

A katarzis szeptember 26-án vasárnap 18 órakor következik be (terveink szerint), amikor a Blaha Lujza téren egy teherautó platójáról (ami már péntektől a várost járja hirdetve a kortárs művészetet) MC Ginere (Gerner Csaba színművész), a Hajtűkanyar aktivistái, és önkéntes segítőink, valamint az addigra már szép számban összegyűlt közönség együtt skandálja a verseket!

OLVASS! SZAVALJ! 
Legyél szeptember 26-án este 6-kor a Blahán! És szólj minél több barátodnak!

Lásd még:

http://hajtukanyar.blog.hu/2010/09/17/szeptember_24_en_penteken_irodalmi_razzia_indul

http://jozsefattilakor.hu/

http://www.szovetseg39.hu/

http://www.placcc.hu/red_menu/events/menekulesi.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top