Close

Peter Schumann világhírű színháza Győrben

A Bread and Puppet színház (USA) és Peter Schumann 2010. szeptember 19-én, vasárnap  17.00 órakor mutatja be Győrben, „Kartonpapír-isten-tisztelet” címmel,  az Öt Templom Fesztiválhoz kapcsolódó szakrális színházi műhelyben született nemzetközi produkcióját.

Stefan Brecht amerikai színháztörténész szerint Schumann korunk egyik legnagyobb művésze, tehát sztár, mégis hisz abban, hogy megváltó a másokkal közösen felvállalt mindennapiság. Peter Schumann színháza, a Bread and Puppet, a színházat, bábszínházat a társadalmi párbeszéd, a kulturális egyenlőség színtereként kezeli, azt vallja, hogy a bábszínház felemel, tükröt tart az egyénnek, a társadalomnak, amely tükörben megláthatjuk múltunkat és jelenünket.
     Az idén ötéves Öt Templom Fesztivál új színfoltja a szakrális színházi workshop, amelynek első meghívott vezetője Peter Schumann. A cseh, lengyel, magyar, amerikai és francia résztvevőkkel, az egyhetes tábor alatt születő előadás a Kistéglagyár Megálló Egyesülettel közösen, a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósul meg.
 
2010. szeptember 19. 17.00 Győr-Újváros, Petőfi tér
Öt Templom Fesztivál (2010. szeptember 16-21.)
 
Bővebb információ: www.karzat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top