Close

„Egyre jobban”, avagy agykontroll a tanulásban

Az agykontroll mint életünket megkönnyítő módszer egyre népszerűbb a fiatalok körében is.
Cselekedeteink tudatosabbá tételével, agyunk „programozásával” és a nélkülözhetetlen pozitív hozzáállással eredményesebbek lehetünk minden területen.
Segíthetnek az agykontrollal kapcsolatos tanfolyamok,  könyvek, kiadványok, de akár az interneten is tájékozódhatunk különböző technikákról.
Összeszedtünk párat, tedd hát magad próbára!

– A legfontosabb, hogy mindig legyenek egyértelmű céljaid! Írd hát fel egy papírlapra azt a három legfontosabb célt, ami miatt érdemes az adott tárgyat megtanulni! Tűzd ki íróasztalod fölé! (Például: „a matek pontot ér felvételinél.”  Vagy:  A …… tantárgy hasznos és kell ahhoz, hogy …….lehessek.)
– Tanulás közben mindig tarts szüneteket!
– Használj jegyzetelésnél színeket, apróbb rajzokat, amelyek segítenek megjegyezni az adott anyagrészt!
– Hidd el, hogy képes vagy rá! Szintén ki is írhatod  magadnak, hogy mindig szem előtt legyenek az alábbi vagy ahhoz hasonló mondatok:
„A tanulásban egyre sikeresebb vagyok.”
„Egyre több dolgot egyre hosszabb ideig megjegyzek.”
„A tanulás segít céljaim elérésében.”
„Könnyedén veszem az akadályokat.”
– Ne sürgesd magad! Tűzz inkább ki konkrét határidőt! Például: „Fél év múlva (akár március 10-ére) javítani fogok egy jegyet angolból.” Tartsd észben ezt a dátumot!
– Ügyelj arra, hogy ezek a mondatok ne tagadások, hanem kijelentések legyenek!
– Esténként, elalvás előtt hunyd be a szemed, számolj vissza a 3-1-ig minden számot háromszor elképzelve! Lazulj el úgy, ahogy a leginkább tudsz! Tisztítsd ki elmédet és engedd el magad! Ezt követően képzeletbeli képernyőd bal oldalára vetíts ki egy fényes, arany- vagy fehérkeretes tükröt, amelybe képzeld bele a másnapi sikeres dolgozat vagy vizsgaszituáció pozitív következményét! Fontos, hogy soha ne a folyamatra, sokkal inkább az ereményre koncentrálj, és óvakodj attól, hogy a félelmek, rossz érzések is teret nyerjenek!
– Éld át! Képzeld el, ahogyan megkapod az ötös dolgozatot, de távolabbi (hihető) célokba is nyugodtan lovalld bele magad! Minél hosszabban, mélyebben éled meg az elképzelt élményt, elméd tudat alatt egyre inkább affele terel majt téged napközben, hogy ezt a sok jót mind átélhesd.
– Ha ellazult állapotban sokat mondogatod magadnak, hogy „amikor napközben így összeérintem az első három ujjamat, ugyanezt a mély tudatállapotot fogom elérni”, akkor ezzel az egyszerű  kézmozdulattal nappal is át tudod „kattintani” agyadat egy másik tudati szintre, ami segít a koncentrálásban és az általad vágyott dolgok bevonzásában!
– Ha tanulás közben és felidézéskor is alkalmazod a technikát, agyad kapcsolni fog a felelésnél, legyen szó évszámokról vagy egy bonyolultabb matekpélda megoldásáról.

Ha felkeltette az érdeklődésed az agykontroll, vagy csak szeretnél agykontroll tanfolyamot végzett tanulók tapasztalataiból szemezgetni, böngészd át az alábbi weboldalakat!

Ti írtátok:
http://egyrejobban.mindenkilapja.hu/html/18588887/render/gyerekek-irtak
 
Tanuláskontroll:
http://www.tanulaskontroll.hu/

Gyerek-agykontroll tanfolyamok:
http://www.agykontroll.hu/tanfolyamok-gyerekeknek

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top