Close

Csináld magad- házi pókerterem

Mára igazi divatjáték lett a póker, több millióan próbálnak szerencsét, ki több, ki pedig kevesebb sikerrel. Néhányan eljutnak egészen a neves kaszinókig, míg mások otthon, szórakozásképp űzik a kártyázást. Ha unjátok a sok okoskodó „pókerzsenit”, ha már elegetek van Korda György közvetítéseiből, vagy csak nem élvezitek az internetes játszmákat, akkor itt az ideje, hogy a saját kezetekbe vegyétek az irányítást. Ma már mindenféle felszerelést meg lehet vásárolni a pókerezéshez, lássuk, hogy miket érdemes ahhoz venni, hogy egy jót szórakozhassatok a haverokkal, és a pénztárcátok se ürüljön ki teljesen.

Az első lépés: megtalálni a megfelelő helyet a játékra. Nyáron leginkább a kert, vagy ha az nincs, akkor esetleg egy klimatizált szórakozóhely, ahol lehet pókerezni is. Érdemes nem a szobában összezsúfolódni, mert egy parti akár hosszú órákig is eltarthat, nyáron pedig fontos, hogy hideg fejjel játssz. Télen már más a helyzet, ha megvan hozzá a kellő felszerelés, akár egy saját pókertermet is létrehozhatsz, ahová bármikor beülhettek kártyázni.
 
A kellő felszerelés három alapvető elemből áll: az első a kártya. Érdemes drágább kártyát venni, mivel a papír alapú francia kártya nagyon hamar elkopik. Ha már kártya, akkor legyen plasztik. A műanyagból készült lapok bírják a gyűrődést, de vigyázni kell, túlzott hajlításnál ez is eltörhet. Ha óvatosan kezelitek a lapokat, akár több évig is kitart egy pakli plasztik kártya. Ezeket a minőségi paklikat bármelyik játékboltban, vagy pókerüzletben megvásárolhatjátok, áruk 2-3 ezer forint körül mozog, bár vannak ezeknél jóval drágábbak is.
A másik fontos kellék a zsetonkészlet. A leggyakoribbak a 300, 500 és 1000 darabos kiszerelések, mielőtt vásárolnátok, jól gondoljátok meg, hogy hányan fogtok pókerezni. Általában az 500 darabos zsetonszettet ajánlják, melyeket szép dísztáskákban lehet megvásárolni, és ha jó helyen keresgéltek, 5-7 ezer forintért már egész jó zsetonkészletet vehettek. Fontos a zseton súlya is, minél nehezebb a zseton, annál drágább, 9,5 és 14 gramm között lehet válogatni. Lehet számozott, és számozatlan szettet is vásárolni, a számozatlan azért jobb, mert a színek alapján meghatározhatjátok a zsetonok értékét, így ha többen játszotok, nem okoz gondot az sem, ha kevesebb zseton jut a játékosoknak.

A harmadik felszerelés ugyan nem feltétlenül kell a játékhoz, de ha már házi pókertermet terveztek, akkor készítsétek el rendesen. Bármilyen asztalon lehet pókerezni, de ajánlatos olyanon játszani, amelyen jól csúszik a kártyalap. Lehet ez akár a lakkozott családi ebédlőasztal (ha nem féltitek, hogy a zsetonok felsérthetik az asztallapot) de jobb inkább egy saját készítésű asztalon játszani. Erre a legalkalmasabb egy félkör, vagy ovális alakú asztal. Ha ez megvan, el kell gondolkodni, hogy milyen anyaggal érdemes befedni. A boltokban kapható pókerasztalok, vagy asztallapok igen borsos árúak, egy jobb asztalért százezreket is elkérnek, de a legolcsóbb játékfelületért is minimum 30-50 ezer forintot kell fizetni. Ezekre az asztalokra posztót tesznek, amely egy nagyon sima, könnyű és időtálló anyag. Mivel a posztó az asztal legdrágább része, ezért érdemes helyettesíteni hasonló anyaggal. A filc is megfelelő, ha feszesen és precízen helyezitek fel az asztalra (fontos, hogy ne csúszkáljon, lehetőleg sima fára rakjátok), akkor hasonlóan fog működni, mint a posztó. Lényeg, hogy a kártya jól csússzon rajta (osztásnál ne álljon meg az asztal közepén) és a zsetonok ne sértsék fel, tehát viszonylag vastag anyaggal kell bevonni az asztalt. Érdemes még egy pár centis karimát szerelni a játéktér köré, hogy a zsetonok ne hulljanak állandóan az öletekbe. Filcet már 2-3 ezer forintért is lehet kapni, persze ez attól is függ, hogy mekkora asztalra kell.

Ha ezek megvannak, már nyugodtan neki is lehet fogni a szervezkedésnek, nem kell tovább interneten játszanotok, élőben azért mégis más érzés kártyázni.

Folytatása következik…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top