Close

Ember-elektromos hibrid autó

Életre kel Frédi és Béni..

Charles Greenwood professzor agyából pattant ki az emberi erővel hajtott jármű ötlete még 1968-ban, azóta dolgozott a megvalósításán. Nos, ma már megvásárolható a bionikus autó, amely tisztán izomerő, valamint erő és elektromos hajtás kombinációjával, illetve kizárólag elektromos módban is tud működni.

A HumanCar nagyon elmés szerkezet, forradalmat hozhat a személyi közlekedésben. Két legyet üt egy csapásra: emisszió mentes közlekedést tesz lehetővé és fogyaszt is. Egytől négy ember hajthatja. Ha maximális számú személy ül benne, akkor hagyatkozhatnak a saját erejükre, ha viszont csak egyvalaki ül az autóban, az elektromos vagy a hibrid üzem a megoldás. Az autó képes a regeneratív fékezésre és hálózatról is tölthető. A bent ülők evező mozgást végeznek, amivel elektromos energiát állítanak elő.

 A kocsi könnyű és hatékony, sík útfelületen 100 km/órás sebességet képes elérni, de a hegyre felfelé menet is tartani tudja az 50-et. A járműre eddig több mint 100 rendelés futott be, ára 15 500 dollár. Sorozatgyártását azonban csak akkor kezdik meg, ha az előrendelések száma eléri a 800-at. 

Ígéretes koncepció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top