Close

Érdi Tamás zongoraművész jótékonysági koncertje

2010. augusztus 29. 19 óra

Szentendre, a Városháza Díszterme

Szentendre város polgármestere, dr. Dietz Ferenc, a nyár eleji hatalmas árvizek idején, június 8-án a TÖOSZ (Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége) elnökségi ülésén javasolta az Árvízi Testvérvárosi Mozgalom elindítását annak érdekében, hogy az árvíz miatt bajba jutott településeken segíteni lehessen.

Szentendre a mozgalom keretein belül Szendrőt választotta ki, és a szentendrei lakosok, vállalkozók összefogásának köszönhetően június 23-án két teherautónyi és egy kamionnyi élelmiszert, tisztítószert, ruhát, bútort, ajándékot sikerült a bajba jutottaknak szállítani, illetve a város vállalta harminc szendrői gyermek nyári táboroztatását is. Augusztus 29-én pedig a „Szentendre éjjel-nappal nyitva” programsorozat keretében Érdi Tamás zongoraművész ad hangversenyt az ottani árvízkárosultak javára.
     Érdi Tamás számára tanárai: Becht Erika és Kollár Zsuzsa egy speciális módszerrel ’láthatóvá’ tették mindazt, ami a kottában található. 15 évesen aratott először sikert a Tavaszi Fesztiválon Vásáry Tamás vezényletével, 17 évesen Moszkvában első helyezést ért el a Louis Braille Nemzetközi Zongoraversenyen. A Bécsi Zeneakadémián tanult, majd a Torontói Royal Conservatóriumban szerzett művészdiplomát. Játszott a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Torontói Szimfonikusokkal, az Izlandi Szimfonikusokkal, fellépett a Carnegie Hallban, és 25 ország számos nagy városában koncertezett már. 2008-ban megkapta a 30 év alatti tehetséges fiataloknak járó Junior Príma díjat, 2010-ben Príma Primisszima Díjra jelölték. Szabó Magda így jellemezte Érdi Tamást: „Én csak írni tudok, de Tamás ujjaival az Isten üzen.”
 
 
Fotó:Gordon Eszter

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top