Close

Overdose – újabb győzeleme a Kincsem Parkban!!!

Zsúfolásig megtelt a tribün, mire a Bestens – Pannónia Életbiztosító Díj résztvevői elfoglalták helyüket a startgépben. Sokunkban ott volt a félsz, mire lesz képes Overdose, sérülése utáni második futására, de az Alagi Rakéta gyorsan megnyugtatott mindenkit, azonnal az élre állt, féltávnál pedig elbúcsúzott a mezőnytől és fölényes, tíz hosszas győzelmet aratott.

Fullasztó hőség, magas páratartalmú levegő és viharveszély, nagyjából ez volt a helyzet vasárnap kora délután, mikor kezdetét vette az Overdose Day. Szerencsére aztán a vihar elmaradt, az idő pedig egy kisebb esőzést követően már egész elfogadható lett, és a nap második felétől egyre nagyobb számban érkeztek az érdeklődők is, az ötödik-hatodik futamtól kezdődően egyre nehezebb volt helyet találni a lelátón. Ami a körítést, vendéglátást illeti, tegnap erre sem lehetett panasz. Kivetítő a pálya mellett és a két tribün közt, elegendő asztal és pad a sörsátorban, sok kiszolgálóhely a sorbanállások elkerülésére, árak mérséklése.
Végre azt érezhettük, hogy a néző az első, bízhatunk benne, hogy tényleg megváltozik valami a magyar lóversenyzésben. Afféle bónuszként pedig egy év elteltével újra a helyére került – igaz még nem működőképes állapotban – az eredményjelző is, amit még a Madonna koncert előtt száműztek a régi II. helyi tribün mögé .
De nézzük a nap történéseit. Kékestető (ifj. Fejes L.) meglepetés győzelmével indult a nap. A hároméves Lidohill ménnek jót tett a lovascsere, biztosan ért haza Gaillardia (Paizs G.) és Makkász (Tormási Gy.) előtt. Ezután a kitűnő származású Pray From Heaven (Bakos G.) nyerte a csikóversenyt, második az újonc Indy Jones (J. Línek), harmadik Springing Baroness (Paizs G.). Engem egy kicsit meglepett (de nem bántam), hogy játékostársaim a tét játékban hanyagolták a szerintem jó esélyű kancát, ugyanis a nyerő tét osztaléka hatszoros pénzt fizetett. Papírforma eredményt hozott a harmadik futam, az első három helyen a szaklap által véleményezett három ló végzett, befutási sorrend: Tisana (L. Kasal) – Jolly Good (Mészáros Zs.) – Aula (Paizs G.). A favorit nyerte a nyeretlenek versenyét, a szlovák Fiery Wing (F. Drozda) fölényesen, húsz hosszal verte a többieket. A helyezések némi meglepetésre két hazai tenyésztésű telivérnek jutottak, második Meredis (Paizs G.), harmadik Lendület (J. Havlík).
A következő futam favorit lovával (Father’s Dream) kikentrézés közben valami történhetett, mert a start előtt közvetlenül lejelentette az állatorvos, így a mezőny nélküle indult el. Győzött Beatles (Paizs G.), Cikázó (L. Kasal) és Piramis (Fézer R.) előtt. A friss forma döntött a nap hatodik futamában, győzött és ezzel duplázott Szfinx (Paizs G.), második lett Figurázó (Suták Csenge), harmadik meglepetésre North River (Potyók L.). Hatalmas küzdelmet hozott a „Tenkes kapitánya” hendikep. Az utolsó kétszázon a céltól vezető Ramil Ai (Varga Z.) nyakában ott galoppozott szinte a teljes mezőny, végül azonban a szlovák telivér megőrzött egy rövid nyakhossznyit előnyéből. Második Rosabella (Mészáros Zs.), harmadik Moliere (ifj. Fejes L.). Izgalmakban nem volt hiány a Hesp Róbert Emlékversenyben sem. Morasco (S. Georgiev) az utolsó métereken előzte meg Apple Luro-t (Varga Z.), egy hosszal mögöttük a sérüléséből most visszatért Csillaghullás (J. Línek) végzett.
Már csak egy futam volt hátra Overdose-ig, a „Sose halunk meg” Díj, amit a kis súllyal versenyző Szamóca (Varga Z.) nyert meg. Második lett Fejedelem (J. Havlík), harmadik meglepetésre Noble Groom (Paizs G.).
És elérkeztünk a nap fő eseményéhez, a Bestens – Pannónia Életbiztosító Díjhoz. Már a parádén is fantasztikus volt a hangulat, de az öröm mellett érezhető volt a feszültség is, vajon mire lesz képes Overdose. A számítógépes rendszer sem omlott össze, bár ebben talán része volt annak is, hogy a korábbi évek tapasztalatai alapján – mikor minden komolyabb napon lefagyott a rendszer – sokan inkább nem játszottak. Közben a lovak kiértek a géphez, a közönség elfoglalta helyét a tribünön, majd a hangszórókból felhangzott a „Start, elindult a….” és a varázslat kezdetét vette. Overdose (G. Hind) azonnal az élre állt és fogva a mezőny előtt galoppozott. Féltávnál már olyan két hosszal vezethetett, majd a tribünhöz közelítve lovasa meglendítette a csodalovat, aki fölényes, tíz hosszas győzelmet aratott. És kezdődhetett az ünneplés….
De még vissza a futamhoz, Overdose mögött – csakúgy, mint tavaly – Spinning Crystal (J. Havlík) végzett, a harmadik helyre pedig a fantasztikusan finiselő Saldenzar (J. Línek) érkezett meg. Spinning Crystal elmondhatja magáról, hogy kétszer is közvetlenül (bár messze) Overdose mögött végzett, joggal hívjuk őt sprinterkirálynőnek. A Derby és Hármas Korona nyerő Saldenzar pedig ezzel az eredménnyel igazolta trénere döntését, amelyet sokan kétségbe vontak a futam előtt. Kovács Sándor merészet húzott, de nyert, mert ez a dobogós helyezés ezen a távon egy komoly eredmény a sárgától.

A futam további két fizetős helyén Naraan (Mészáros Zs.) és Almarita (S. Georgiev) végzett. Overdose ezzel megszerezte 14. győzelmét is, ezzel a veretlen lovak 250 éves (!!!) örökranglistáján a 11. helyen áll. Tegnapi teljesítménye újra a régi Overdose-t juttatta eszünkbe, ha ez a fantasztikus telivér így folytatja, hamarosan megint a világ tetején találhatja magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top