Close

Mesterségek Ünnepe

Az élő népművészet fórumát immáron huszonnegyedik alkalommal rendezik meg 2010. augusztus 19-22 között. A budai Vár történelmi környezetében négy napon keresztül kézművesmesterek működő műhelyekben mutatják be a tradicionális népi mesterségek fortélyait, a közönséget is bevonva az alkotás folyamatába. A látogatók megismerhetik – többek között – a fafaragó, gyékényszövő, kovács, fazekas, hangszerkészítő, szövő, hímző, kékfestő, csipkeverő, nemezkészítő, szíjgyártó, kerékgyártó, kádár, kosárfonó, tojásfestő, mézeskalács-készítő mesterségeket.

A népművészeti hagyományok egyszerű elemeit a gyerekek is kipróbálhatják. A mesterségbemutatók mellett a kézművesek népművészeti kirakodóvásáron kínálják eladásra portékáikat.

A színpadokon hagyományőrző magyar és külföldi énekesek, táncosok és zenekarok lépnek fel. Egész nap vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, esténként pedig táncház szórakoztatja a közönséget. Augusztus 20-án délután a mesterek felvonulásával és kenyérszenteléssel köszöntjük Szent István ünnepét.

Fő témák: tojásdíszítés, mézeskalács-készítés és gyertyaöntés.

Részletes színpadi program.

További információk itt olvashatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top