Close

Irodalmi pályázatok

Bizonyára vannak önök között olyanok, akik hallottak már az irodalmi pályázatokról. Én magam is több ilyenen vettem már részt, és veszek ma is. De miről is szól ez, hiszen sokan még talán nem ismerik. Az irodalmi pályázatok lényege, hogy felkutassa és díjazza az igazán tehetséges embereket, akik írásukkal, rajzaikkal, verseikkel maradandót alkotnak. Igazán szép kezdeményezés, tekintsünk is bele a hogyan? részébe.

 Az egyik keresőbe beleírva a címet, 285 000 találatot kaptam. Igazán szép szám. Bármelyikre kattinthatunk, ha ilyen pályázatokat szeretnénk készíteni, de érdemes olyan honlapokat keresni, amik afféle pályázat-gyűjtő oldalak, így egyszerre több pályázatból is válogathatunk. Ilyen a http://palyazatok.org/category/irodalmi-palyazatok/, és a http://juditti.hu/content/irodalmi-palyazatfigyelo, stb. Természetesen több is van, ám mindet nem írom ide.

Ezeken a helyeken többféle pályázattal is találkozhatunk: pénzdíjasokkal, illetve ingyenesekkel. Én az ingyeneset javaslom, hiszen miért kellene egy tehetséges embernek fizetnie azért, hogy megnézzék az alkotását. A díjak egyébként 1000-5000 Ft között mozognak, de láttam már olyat is, ahol majdnem 10000 Ft-ot kértek.

A nyeremények széles skálán mozognak. Vannak tárgynyeremények és pénzdíjak is. Találkoztam már üdüléssel, ajándékkosárral, gravírozott üveggömbbel, színházjeggyel, stb., mint tárgynyeremény. De láttam már olyan díjat is, mint publikálási lehetőség. A pénzdíjazás még szélesebb körben mozog: 1000-10000-100000 Ft-okról beszélek. Természetesen ezek sok mindentől függenek. Az imént felsoroltaknak létezik kombinációja is.

Ezeken a pályázatokon bárki indulhat, aki elég tehetségesnek érzi magát, illetve teljesíti a pályázati feltételeket.

Tehát mindenkinek ajánlom ezt a lehetőséget, aki szeretné kipróbálni magát, vagy egyszer szeretne híressé válni a művészetével.

„Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
    Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!” (Kölcsey Ferenc: Huszt/részlet/ )  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top