Close

,,Bíztató” vereség Angliától

Bár a magyar válogatott kikapott a jóval esélyesebb angol csapattól, a játék képe alapján megérdemelte volna a döntetlent Egervári Sándor együttese. A vitatott magyar gólra Gerrard válaszolt, méghozzá rögtön két találattal. Három hét múlva már élesebb helyzetben kell helyt állnia a válogatottnak, Svédországban Eb-selejtező vár a fiúkra.

Az új szakmai stáb bemutatkozása ugyan nem volt zökkenőmentes, de úgy látszik, máris több eredményt tudnak felmutatni, mint holland elődjük, Erwin Koeman. Gera Zoltán visszakerült a válogatottba, és végig jó teljesítményt mutatott az angolok ellen. Ha az utolsó percben berúgja a ziccerét, akkor minden bizonnyal ő lett volna a meccs embere. A válogatott mindössze két napot tudott együtt készülni, mire a kapitány „összeszedte” a játékosokat, már csak az alapvető taktikák megbeszélésére maradt idő.

Ez meg is látszott, hiszen az első félidőben angol fölényt láthatott a Wembley-stadionba kilátogató 72 ezer néző. A félidő legnagyobb helyzete Gerrard szabadrúgása volt, Király Gábor viszont magabiztosan védett. A védelem néha bizonytalan volt, de a zárás többnyire működött, és ennek köszönhetően nem kaptak gólt az első félidőben a magyarok. A második játékrész hasonlóan kezdődött, mint ahogy az előző véget ért, de hirtelen, szinte a semmiből megszerezte a vezetést a magyar csapat. A 62. percben Gera egy kitűnő kiugrás után, Komannak passzolt ám a centerezésébe Jagielka úgy nyúlt bele, hogy a labda a kapuba pattant. A visszajátszások alapján vitatható volt ugyan a gól, de a lényegen ez már nem változtatott, Magyarország megszerezte a vezetést. Ezután az angolok felpörögtek, Gerrard hét perccel később egy bombalövéssel egyenlített, Királynak nem volt esélye. Három perc múlva már vezettek a hazaiak, ismét Gerrard indult meg és szép cseleket követően kilőtte a bal alsót. Gera a 89. percben egyenlíthetett volna, de a szerencse nem a magyar csapat mellé állt, a Fulham játékosa a kapusba lőtte a labdát. Összességében az angolok megérdemelten nyertek, de a magyarok sem játszottak alárendelt szerepet a mérkőzésen. Ha hasonló teljesítményt nyújtanak a mieink a szeptember harmadikán esedékes Svédország elleni Európa-bajnoki selejtezőn, akkor akár meglepetést is okozhatnak a skandinávoknak.

Barátságos mérkőzés
Anglia – Magyarország 2-1 (0-0)

Helyszín: London, Wembley, 72.000 néző
Játékvezető: Stéphane Lannoy (francia)
Anglia: Joe Hart – Glen Johnson, John Terry (Michael Dawson, a szünetben), Phil Jagielka, Ashley Cole (Kieran Gibbs, a szünetben) – Theo Walcott (Ashley Young, a szünetben), Frank Lampard (Bobby Zamora, a szünetben), Steven Gerrard (Jack Wilkshire, 83.), Gareth Barry, Adam Jonhson – Wayne Rooney (James Milner, 67.)
Magyarország: Király Gábor – Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Lipták Zoltán (Komlósi Ádám, 55.), Vanczák Vilmos (Laczkó Zsolt, a szünetben) – Dzsudzsák Balázs (Koman Vladimir, a szünetben), Vadócz Krisztián, Elek Ákos (Tóth Balázs, 60.), Huszti Szabolcs (Hajnal Tamás, a szünetben) – Gera Zoltán – Rudolf Gergely (Priskin Tamás, 83.)
gól: Gerrad (70., 73.), illetve Jagielka (62., öngól)
sárga lap: Rudolf (49.), Laczkó (65.), Koman (74.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top