Close

Adj nevet a budapesti biciklizésnek

Bárki beadhatja a nevezését a Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer (KKKR) névpályázatán. Az ötleteket augusztus 29-ig várja a Parking Kft., utána a legjobb ötöt a Blikk és a cég honlapján szavaztatják meg.

Megkezdődött a budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer (KKKR) névpályázata. Az Európai Unió támogatásával 2011-ben létrejövő projekt megvalósítója és üzemeltetője, a Parking Kft. két körben igyekszik megtalálni a projekt végleges nevét.


Augusztus 29-ig bárki beküldheti név ötletét az adjnevet@parking.hu e-mail címre. A javaslatok közül a hét tagú zsűri kiválasztja a legjobbnak ítélt ötöt. Ezekre szeptember 1-15-ig bárki szavazhat a Blikk.hu és a Parking.hu oldalakon. A legtöbb voksot kapott nevet a Parking Kft. szeptember 16-án hozza nyilvánosságra! A győztes név kiötlője egy extra kerékpárt kap jutalmul, négy társa bicajos kiegészítőkkel lesz gazdagabb. A névpályázat apropóján „Adj nevet a közbringának!” címmel Facebook profilt is indított a cég.

A kiírás szerint legfeljebb négy szótag hosszúságú, egy vagy maximum két szóból álló szókapcsolat, mozaikszó, vagy rövidítés lehet a javasolt név! A zsűri pozitívumként veszi figyelembe, „ha dinamikus, fiatalos csengésű, de ugyanakkor jól kiejthető a név.” Érdemes a KKKR rendeltetésére, a nagyvárosi közösségi közlekedésre, Budapestre, Magyarországra utalni valamilyen formában. Az obszcén, vulgáris, a közerkölcsbe ütköző szavakat, kifejezéseket kizárják a pályázatból.

Előreláthatóan 2011 nyarára készülhet el a 74 dokkoló állomást magában foglaló, Nyugat-Európában közkedvelt rendszer. Első körben a pesti Nagykörúton belül, néhol kissé túlnyúlva azon, valamint a budai rakpart mentén, közel 13 négyzetkilométeren mintegy ezer kerékpár várja majd az érdeklődőket.

A hét fős zsűri tagja Till Attila médiaszemélyiség, a Tv2 műsorvezetője. Rajta kívül a testület tagja a Kerékpáros Magyarország Szövetsége elnöke, Szikora Linda, a Magyar Kerékpárosklub vezetője, László János, a Critical Mass lelke, Kürti Gábor, a blikk.hu főszerkesztője, Komáromi Gergely, valamint a Parking Kft. ügyvezetője, Gyarmati Zoltán és a projekt vezetője, Kramer Péter.

 

forrés: Kreativ.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top