Close

Bad Boys, avagy: miért bukunk a rossz fiúkra?

Mi nők viszont, szeretünk szenvedni. Hihetetlen, de így van. Olyat választunk, akitől szüleink féltenek, és aki összetörte már a fél város szívét…

Milyen is Ő? Hullámvasúthoz lehetne hasonlítani, melynek sem a mélységét, sem a magasságát, sem pedig a sebességét nem ismered. De épp ettől olyan érdekes.  Többnyire erőt, magabiztosságot, esetenként agressziót sugároz. Általában szabad szellemű, sportos, és természetesen a lányok kedvence. Jellemző a kemény külső, és a flegma modor. Akkor mégis mitől olyan vonzó? A kihívásért! Akárcsak a Kisherceg rókáját, Őt is meg kell szelídíteni, és erre csak annak van esélye, aki vagy nagyon kitartó, vagy titkon pszichológus.

A kezdet kezdetekkor a nő feladata abban merült ki, hogy mindenben kiszolgálja a törzs férfitagjainak igényét, cserébe a férfi egészséges gyermekeket nemzett, védelmet nyújtott, valamint biztosította a mindennapi betevőt. Vagyis már az ősidőkben is az a férfi dominált, akire fel lehetett nézni, aki birtokában volt némi erőnek, aki képes volt jéggé dermeszteni a levegőt puszta jelenlétével. Nem tudni, hogy ennek hatására, vagy csak az évek során alakult ki, ez a sztereotípia a világban szaladgáló emberekre, de ideálokat hoztunk létre, ami leginkább nőkre és férfiakra korlátozódik. Ilyen az úgynevezett Bad Boy, alias rossz fiú is: Johny Deep, Collin Farrel és még sorolhatnám..

Egy amerikai felmérés szerint a nők több mint a fele sokkal jobban szeretne egy veszélyes férfival párkapcsolatot, mint jófiúval, azaz a bizonytalanság vonzóbb a biztosnál. Hogy miért? Titokzatosság, sárm, izgalom, egyediség. Ez a négy szó, az, ami elsősorban felkelti egy (értelmes) nő érdeklődését, nem pedig az udvarban álló Merci kulcsa, az egymilliárdos bankszámla, vagy a saját lakás (amit aztán Te takaríthatsz). A rosszfiúból árad a férfiasság, amiből következik, hogy ˝erős˝ utódot fog nemzeni. Több kutatás is kimutatta, hogy a gyengébbik nem képviselői peteérésük környékén hajlamosabbak félrelépni pont az ilyen típusú srácokkal. Az irántuk való érdeklődés azonban az első csalódás után alábbhagy. Viszont az ember lánya többször is belesétál ugyanabba a verembe. Még ha meg is fogadjuk, hogy ilyen pasival többet az életben nem kezdünk, tudat alatt érvényesül a szokás hatalma, és lám, megint ugyan az fekszik mellettünk, akibe nem akartunk belebotlani még egyszer. Ez nem véletlen. Olyan párt keresünk ugyanis, aki ugyanolyan személyiségjegyeket birtokol, mint exünk. Bennünk maradt egy kudarc az előző frigyből, amit úgy dolgozunk fel, hogy megpróbáljuk megoldani a problémát, csak immáron új partnerünkkel.

Arra, hogy valaki igazán szereti a másikat, nincs is annál erősebb és szebb bizonyíték, mint hogy feladja érte védekező mechanizmusait, és megadja magát a másiknak. Azonban ez nem mindig sikerül. Amíg az a bizonyos rossz fiú, át nem gázolt rajtunk egyszer (vagy többször), szegény jófiúk mindaddig háttérben maradnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top