Close

Már csak egy nap a füstmentes aluljárókig

Megindult a visszaszámlálás június 3-a óta az aluljárókban, ugyanis a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a budapesti aluljárókban a dohányzás elleni rendeletet. A szabályozás augusztus 5-től, azaz csütörtöktől lép életbe és a közterület-fenntartók és közterület-felügyelők által kiszabható bírság mértéke elérheti akár a 30.000 Ft-ot is – tudósít a HVG.

 2009 tavaszán a Fővárosi Közgyűlés döntött a játszóterek füstmentességéről, azonban idén még tovább mentek. Az Európai Unió Bizottságának ajánlása is ezt a lépést szorgalmazta, hiszen a közegészségügy javítása az egyik legfontosabb közösségi célkitűzés. „A dohányzás felelős évente 650.000 ember haláláért az Európai Unióban, vagyis minden hetedik halálesetért. Ez a számadat magában foglal 19.000 passzív dohányzásból eredő halálesetet is – olyan emberekét, akik soha nem dohányoztak!” – írta a Köziránytű.

Június 3-án a Fővárosi Közgyűlés 67 tagjából 34 támogatta a dohányzásmentes aluljárókról szóló javaslatot. Szerdától az önkormányzat, valamint a BKV tulajdonába tartozó 72 aluljáró egyikében sem lehet majd dohányozni. Táblák fognak figyelmeztetni a tilalomra, sőt a már korábban felszerelt kamerákat is fel fogják használni a rendelet biztos betartása érdekében. – olvasható a hirado.hu-n.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top