Close

Kecskeméti repülőnap

2010. augusztus 7-én és 8-án ismét megrendezésre kerül Kecskeméten a Honvédelmi tárca által kiemelt támogatást élvező Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató. A kecskeméti Repülőbázison már biztosan ott lesznek Ausztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Spanyolország, Szerbia, Szlovákia, Svédország, Törökország, USA, Ukrajna és a házigazda Magyarország légierejének képviselői. Ez a program az évek során az Európa 5 legnagyobb repülő bemutatóinak egyike, Közép-Európa legszínvonalasabb, leglátogatottabb légi parádéja rangot vívta ki magának. – írja a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap hivatalos honlapja, a lepulonap.hu. A regisztráció azonban még nem zárult le, még számos ország részvételére számítanak a szervezők.

Az idei eseménynek ráadásul több különlegessége is lesz, hiszen külön programokkal köszöntik az idén 100. évfordulóját ünneplő Magyar Katonai Repülést és az úgyszintén 100. éves Magyar Géprepülés jubileumát. Az évfordulók itt még nem érnek véget, hiszen Kecskeméten ünnepli 50. születésnapját az olasz légierő büszkesége, a világhírű Frecce Tricolori kötelék.

Természetesen mind a hazai, mind a külföldi résztvevők tartanak légi bemutatókat, valamint hazánk és más országok polgári repülése is bemutatkozik majd. A lélegzetelállító produkciók mellett az érdeklődők közelről is megtekinthetik a világ élvonalába tartozó, Kecskeméten első ízben kiállított Szu-27-est, valamint világhírű helikoptereket és Gripen típusú harci repülőgépeket is. A tavalyi évben óriási tetszést aratott óriás szállítórepülőgépet, a C-17-est, idén is megcsodálhatják a repülés szerelmesei.

Aki a repülő nap egyetlen mozzanatát sem szeretné kihagyni, az sátorral is érkezhet. A sátorral érkezők az éjszakát az egyik közeli, erre a célra kijelölt, vízzel, árammal, mobil illemhellyel ellátott parkoló területét vehetik igénybe.

Jegyek 2010. április 23-tól kaphatók, a felnőtt jegy 4000 forintba, a gyermekjegy (14 éves korig) 2000 forintba kerül. Az elővételben, azaz augusztus 6-ig, megvásárolt jegyek 500 forint kedvezménnyel kaphatók. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top