Close

Szerdán vág neki világkörüli útjának a holland tini

Laura útnak indul

A 14 éves Laura Dekker szombaton bejelentette, hogy szerdán elindul vitorlásával a világkörüli útra. Ha sikerül körbehajóznia a Földet, úgy ő lehet az eddigi legfiatalabb, akinek ez sikerült.

„Nagyszerű, hogy most már hivatalosan is útnak indulhatok. Ez pedig augusztus 4-én lesz, reggel 9-kor” – hozta nyilvánosságra a tini saját honlapján.

A lány azután vághat neki egyedül a több ezer kilométeres útnak, hogy a héten egy bíróság elutasította egy gyermekvédő szervezet kérelmét, miszerint hosszabítsák meg az állami felügyeletet a tizenéves felett, így akadályozva meg, hogy útnak induljon. Most az utolsó akadály is elhárult. Laura édesapjával együtt indul el szerdán egy holland kikötőből a Guppy nevű vitorlással. Miután megérkeznek Portugáliába, onnan már egyedül vitorlázik tovább a gyerek. Laura azt mondta, hogy amíg meg nem érkeznek a hivatalos kiindulópontig, apja segít az utolsó beállításokat is megcsinálni a Guppyn. Hogy pontosan mikor fut ki Portugáliából, azt egyelőre még nem döntötték el.

Laura már tavaly, 13 éves korában szeretett volna útnak indulni, de ezt megakadályozták a gyámügyesek. A tini terveit pedig még a szülei is támogatják. A tervek szerint 2012 szeptember 20-a körül érkezik vissza Európába, miután megkerülte a Földet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top