Ring Magazin

Szerda, 2019. Február 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód
ÉLETMÓD

A királynő kísérője

A királynő kísérője

 

II. Erzsébet brit uralkodó személyesen választotta ki új, hivatalos kísérőjét. A rangot, egy ghánai születésű fiatalemberre nyerte el, aki a királyi gárda őrnagya. Nana-Kofi Twumasi évtizedek óta Londoban él és szolgálja a királyi családot. Az utód kiválasztása szükségessé vált, a brit protokoll szerint ugyanis a 96 évesen visszavonult Fülöp herceg helyett, a kiálynő mellett mindig szükséges hivatalos kísérőnek is jelen lennie.    

Nana-Kofi már évek óta hűségesen szolgálja a királyi családot Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjén is résztvett, és a királynő 90. születésnapján ő volt a kíséret katonai parancsnoka.Twumasi-Ankrah 38 éves és 1982-ben költözött szüleivel az Egyesült Királyságba, Ghana-ból. A királynő által választott új hivatalos kísérő, a brit történelemben az első, aki nem fehér bőrű és az uralkodói ház egyik legmagasabb rangját láthatja el. 

TA, ahogyan barátai becézik Twumasit a Queen Mary Egyetemen tanult Londonban, majd a Royal Military Academyra került. Belépett az első fekete brit seregbe, harcolt Afganisztánban, majd megbízást kapott a királyi gárdánál. A legbizalmasabb feladatok egyike, amit ellát majd a királynő mellett, ő segíti a hétköznapokban a hivatalos elkötelezettségei teljesítése közben és vendégek fogadásakor a királyi rezidencián.

Az új, több mint testőr: Nana- Kofi Twumasi Ankrah, 38 éves ( Fotó: Independent) 


A mostani döntésben talán az is közre játszhatott, hogy a Buckingham-palotát a múltban faji megkülönböztetéssel vádolták. 2001-ben Elizabeth Burgess, Károly herceg egykori titkárnője egy "konstruktív elbocsátás iránti kérelmet" terjesztett elő. Állítása szerint ugyanis a személyzet többi tagja hátrányos megkülönböztetés tárgyát képezte. A bíróságon elmondta, hogy királyi ház Highgrove birtokán  csak fehér arcokat akarnak látni, hozzátette: mindig fekete viccek és gúnyolódások keringtek, Az állításokat a herceg ügyvédje felháborítónak nevezte és a királyi ház nevében visszautasította. Burgess asszony végül elvesztette a keresetét.

A Buckingham Palota által most közzétett személyzeti politika szerint: "a királyi ház célja, hogy a legjobb embereket a legszélesebb rendelkezésre álló legtehetségesebb csapatból alkalmazza, függetlenül a nemtől, a fajtól, az etnikai vagy nemzeti származástól."

Maj Twumasi feleségével és gyermekeivel él Londonban, a kinevezése kapcsán megilletődötten vallotta meg: Amikor kisgyermekként figyeltem a királynőt, a születésnapi felvonulását a televízióban, soha nem tudtam volna elképzelni, hogy egy napon én adhatok majd parancsot annak az ezrednek, aki az uralkodót kíséri. Pláne hogy személyes kísérő lehetek. Hozzátette: amit látok az Egyesült Királyságban, hogy kultúrák valóban keverednek és összekeverednek és ha én magam nem vagyok jó példa erre, akkor nem tudom mi más lehetne" 

Twumasi-Ankrah őrnagy jelenleg egy átmeneti státuszban van, a 2017. év végéig veszi át teljes mértékben feladatkörét a királynő mellett. 

 Forrás: Independent

A hír külön érdekessége, hogy most kerül a mozikba Britannia korábbi uralkodójának, Viktória királynőnek az életéről készült film is, amelyben egy igencsak hasonló esetet dolgoz fel. A Viktória királynő és Abdul című alkotás egy korábbi, különös sorsú uralkodói tanácsadóról szól. Abdul Karim, Indiából érkezik Angliába, ahol a királynő pártfogásába veszi.  Barátság szövődik közöttük, amelynek igaz történetét dolgozza fel film, amelyről lapunk Kultúra rovatában is hamarosan olvashatnak. 

 

 
EGÉSZSÉG

Az oktatást és az egészségügyet is megváltoztatná az Együtt kormányváltás esetén

Az oktatást és az egészségügyet is megváltoztatná az Együtt kormányváltás esetén

A családtámogatással, az oktatással, az egészségüggyel, a korrupcióval és az euró bevezetésével is foglalkozik az...

JOGI IRÁNYTŰ

Kannabisz legalizálása, euró bevezetése - Nem hitelesítette az NVB a népszavazási kezdeményezéseket

Kannabisz legalizálása, euró bevezetése - Nem hitelesítette az NVB a népszavazási kezdeményezéseket

A Magyar Liberális Párt - Liberálisok két, a kannabisz legalizálásáról szóló népszavazási kezdeményez&ea...

OTTHON

LG és a Bang &Olufsen csúcstévé

 LG és a Bang &Olufsen csúcstévé

A szórakoztató elektronikai iparág két vezető vállalatának együttműködése páratlan kép- és hangminőségű, egy...

TÁPLÁLKOZÁS

4 gombajó finomság

4 gombajó finomság

Nem csak az erdő-, városban parkjáró embernek mutatja meg gyönyörű aranybarna színeit a természet, de a konyhában tüsténkedőnek is,...

ÉLETMÓD

Vad horgolók klubja

Vad horgolók klubja

 

A vad horgolók klubja - ezen a rendhagyó, sokat sejtető derüs címen indította el új klub foglalkozásait a budapesti Barabás Villa, kult...

ÉLETMÓD

Egy női igen a női nemre

Egy női igen a női nemre

 

Nőkérdés, a nő kérdés, és a nő kérdéses - mindez egyben igaz Fajgerné Dudás Andrea művészetére. Évek &oac...

ÉLETMÓD

Isten veled Louise

Isten veled Louise

 

"Forgass olyan gondolatokat a fejedben, amelyek jókedvre derítenek. Tégy olyan dolgokat, melyektől jól érzed magadat. Lépteid kövessék ...

TÁPLÁLKOZÁS

Banános feketeáfonya-fagylalt

Banános feketeáfonya-fagylalt

Hozzávalók 2-4 személy részére:
2 érett banán, 200 g fagyasztott fekete áfonya

Az érett banánt meghámozzuk és 1 c...

ÉLETMÓD

Hogy a világ egy jobb hely legyen ...

Hogy a világ egy jobb hely legyen ...

Isten hozott a világban! Anyukád és én nagyon izgatottak vagyunk - írta második kislányának születése alkalmából &o...

TÁPLÁLKOZÁS

Paradicsomot mértékkel, áfonyát viszont bátran ehetnek a világ legjobb labdarúgói

Paradicsomot mértékkel, áfonyát viszont bátran ehetnek a világ legjobb labdarúgói

Paradicsomot csak mértékkel, szárított marhahúst, áfonyát, gránátalmát és görög joghurtot viszont bát...

ÉLETMÓD

Életszünet a karrierben

Életszünet a karrierben

 

Életszünet, karrier-szünet - többféle fogalom és magyarítás már létezik rá, de még magyarázatot ig&eacut...

OTTHON

Modern virágtartó

Modern virágtartó

Egy kis furfanggal élettel tölthetünk meg egy-egy szobarészletet. Alakítsuk szabadon a színeket és formákat enteriőrünk hangulatáho...

Oldal 7 / 147

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 138 vendég böngészi

bav logo kicsi banner