Ring Magazin

Szerda, 2019. Február 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód
TÁPLÁLKOZÁS

Népünnepély volt a hétvégén Baján

Népünnepély volt a hétvégén Baján

Előbb hagyma és füst illata teríti be a város főterét és környékét, majd egy idő után aromás halászléfelhő ereszkedik Baja centrumára. A város szívében kialakított óriási kerti partin, a Bajai Halfőző Fesztiválon tegnap ezerötszáz bográcsban rotyogott a halászlé, s ugyan az edényekben vöröslő levek látszólag egyformák, ez korántsem igaz. Minden szakács a saját alapanyagaira, metódusára esküszik, így lesz ezerötszáz féle a bajai halászlé.

A bajai halászlé receptje a fesztivál honlapja szerint – amely egyfajta konszenzus alapján készült – egyébként a következő. A leveshez öt személy megvendégelése esetén szükség van 3 kilogramm halra, háromnegyed részben pontyra. Kilogrammonként számolhatunk egy fej vöröshagymával, három púpozott evőkanál édes-nemes őrölt pirospaprikával, ízlés szerint sóval, valamint 4-5 erős cseresznyepaprikával és az elmaradhatatlan gyufatésztával.

A halat megpucoljuk, a halikrát és a tejet félretesszük, utóbbiakat tilos sózni. A halat beirdaljuk, felszeleteljük, sózzuk ízlés szerint, majd félretesszük egy órát pihenni. Az óra leteltével állítsuk fel a bográcsot, s tegyük bele a halszeleteket, a hagymát, majd öntsük fel vízzel, kilógrammonként 1,1-1,2 litert. Ez nagyon fontos momentum, ugyanis a bajainak épp az a lényege: sok hal, kevés víz.

Csak ekkor gyújtsunk a bogrács alá, rakjunk nagy, lobogó tüzet. Amikor elforrta a habját, beletehetjük a paprikát. Negyedóra-húsz perc főzés után tegyük a lébe a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát. Közben főzzük ki a gyufatésztát egy külön fazékban. A forrástól számított fél óra elteltével kész a leves. A halat külön illik tálalni, a levet lehet a tésztával vagy attól külön is.

Amennyiben további részletekre kíváncsi, kattintson ERRE a linkre!

 
EGÉSZSÉG

Nagy tévhit, hogy egy külföldi utazáskor nincs szükség utasbiztosításra, ha az utasnak van Európai Egészségbiztosítási Kártyája!

Nagy tévhit, hogy egy külföldi utazáskor  nincs szükség utasbiztosításra, ha az utasnak  van Európai Egészségbiztosítási Kártyája!

Mi az Európai Egészségbiztosítási Kártya? Egy olyan ingyenes kártya, amelynek révén ideiglenes tartózkodása sorá...

TÁPLÁLKOZÁS

Gyümölcsös fagyik, jégkrémek házilag

Gyümölcsös fagyik, jégkrémek házilag

Hurrá, itt a nyár! Minden porcikánk hűsítő finomságra vágyik, ehhez kínálunk elképesztően gyorsan elkészíthető fagyika...

OTTHON

Emlékekből építkezve

Emlékekből építkezve

A Velencei-tónál immár negyedik generáció élvezi a családi nyaralót, amelyet valaha nagybácsik, unokatestvérek hada villong&o...

OTTHON

Epres sajttorta

Epres sajttorta

Hozzávalók egy 26 cm-es kerek formához:
- 225 g zabkeksz
- 100 g vaj
- 500 g mascarpone
- 250 g görög joghurt
- 5 tojás
- 150 g cukor
- 1 csomag Bourbon vaní...

OTTHON

Felfrissülés - nyissunk a szabadba

Felfrissülés - nyissunk a szabadba

Itt a nyár, itt az idő, hogy magunkba szívjuk a természetes D vitamint, itt az alkalom, hogy minél többet tartózkodjunk a szabadban, a friss levegőn. Ha me...

ÉLETMÓD

Június közepétől Nokia néven érhetők el a Withings okoseszközök

Június közepétől Nokia néven érhetők el a Withings okoseszközök

A legnagyobb és legszélesebb skálával rendelkező egészségmegőrzésre fókuszáló termékcsaládot mutatta be a mai n...

TÁPLÁLKOZÁS

Gyümölcsös és zöld turmixitalok

Gyümölcsös és zöld turmixitalok

Divatosak, finomak, no és persze egészségesek a sűrű turmixok. Manapság nem pohárban, hanem tálban kínáljuk, müzlivel, magokkal, gy&uu...

TÁPLÁLKOZÁS

Sült camembert kelbimbóval, naranccsal, málnával

Sült camembert kelbimbóval, naranccsal, málnával

Hozzávalók 2 személy részére:
- 1 camembert sajt
- 2 marék kelbimbó
- 1 narancs
- 1 marék málna
- 2 ek narancslé
- 1 ek olív...

ÉLETMÓD

Indul a levendulaszezon

Indul a levendulaszezon

A levendula napjaink sztárja, finom illatán túl felfedezte a konyha is, kékes virágja számtalan finomság forrása. A levendulavirágz&...

ÉLETMÓD

Régi keretben új dizájn

Régi keretben új dizájn

Egy 1920-as évekbeli boltíves, téglaépítésű portland-i házat alakította át egyedi, mai otthonná a kétgyermekes csal&aa...

ÉLETMÓD

Az alkoholfogyasztás növeli a mellrák kockázatát

Az alkoholfogyasztás növeli a mellrák kockázatát

További bizonyítékot találtak arra, hogy az alkoholfogyasztás, akár napi fél pohár bor is növeli a mellrák kialakulás&aa...

ÉLETMÓD

Individuális falak korszaka

Individuális falak korszaka

A hazai tulajdonú Poli-Farbe festékgyár 25 éve dolgozik azon, hogy innovatív és felhasználóbarát termékeivel meghozza a kedve...

Oldal 9 / 147

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 144 vendég böngészi

bav logo kicsi banner