Ring Magazin

Hétfô, 2019. Szeptember 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap
BELFÖLD

Jobboldali változások

A Szonda Ipsos szerint enyhén csökkent a Fidesz tábora

A jobboldalon némi mozgás figyelhető meg: a Fidesz a választás utáni gyarapodást követően valamelyest veszített táborából, a Jobbik pedig a múlt havi csökkenést követően mintha magára talált volna, visszaszerezte korábbi támogatottsági pozícióit. Az MSZP táborának mérete és összetétele az elmúlt negyedévben nem változott, ugyanazok tartanak ki a párt mellett, akik a választáson is rájuk szavaztak - derült ki a Szonda Ipsos legfrissebb felméréséből.

A lakosság egészén belül 37-12 a Fidesz-MSZP arány, a Jobbikot 9, az LMP-t3 százaléknyian támogatják. A biztos pártválasztói körben a kormánypártra 61, a szocialistákra 18 százaléknyian voksolnának, a nemzeti radikális pártra 14, míg a legkisebb parlamenti pártra 4 százaléknyi elkötelezett választópolgár adná le szavazatát - ekként foglalhatók össze és értelmezhetők azok az eredmények, amelyek a Szonda Ipsos július 15-21. között, az ország felnőtt lakosságát reprezentáló 1500 fő megkérdezésével végzett közvélemény.kutatásából származnak.

Úgy tűnik, a győzteshez való áramlás jelensége ezúttal sem igazán bizonyult tartósnak, a Fidesz júliusban csaknem annyi támogatót veszített, mint amennyit a választásokat követően újonnan magához vonzott. A kormánypárt erejét az a hárommillió választópolgár jelenti, aki folyamatosan kitart, és időközben a lendülete sem lankadt. Elszántságukat jól mutatja, hogy amíg a lakosság egészén belül 50 százalékos a választási aktivitás mértéke, a szocialistáké 65 százalékos, addig a Fidesz híveinek 71 százaléka menne el egy mostani szavazásra. Különösen a vidéki kis- és középvárosokban élő kormánypártiak maradtak választási hangulatban, ott tízből nyolcan biztos résztvevőnek tartják magukat.

Az MSZP egybentartja a választásokon mellé állt szavazókat, őket a vereség sem tántorította el a párttól. Új szimpatizánsokra nem találtak a szocialisták, így továbbra is egymilliós a támogatottságuk. Az 50 év felettiek és a fővárosiak körében a legerősebb az ellenzéki párt, ezekben a csoportokban feleannyi szavazója van, mint a Fidesznek.

A Lehet Más a Politika tábora némileg megfogyatkozott, de most is negyedik a sorban, körülbelül negyedmillió követővel. Az LMP a közép- és felsőfokú végzettségűek körében az átlagost meghaladó támogatottságot élvez, s valamivel erősebb a nagyvárosokban, mint a kisebb lélekszámú településeken.

 
BELFÖLD

Távoltartás: napokig nem mehet haza az erőszakos férfi

A bíróság tíz napra eltiltott családjától egy 57 éves békéscsabai férfit, aki kedden este otthonukban bántalmazta 30 éves neveltlányát.

– A nő azért kért segítséget a rendőrségtől, mert a mostohaa...
GAZDASÁG

Magyar Ház Cipruson

Magyar Ház CiprusonA K.L. Sanna Co. Ltd. 1994-ben, Limassolban alapított cég, tulajdonos igazgatójaként és a Ciprusi Kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt működő „Cyprus-Hungary Business Association” egyik igazga...
GAZDASÁG

A természetvédelem szisztematikus felszámolása?

Alig három hónappal a kormányalakítás és a szinte takarítónőkig lenyúló tisztogatás után a Fidesz-úthenger elkezdte maga alá gyűrni a természetvédelmi területet is. Az LMP tiltakozik az ellen, ho...
PÁSZTÁZÓ

Ma lép hivatalába az új köztársasági elnök

Ma lép hivatalába ünnepélyes keretek között Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök. Az egyórásra tervezett ünnepséget a Sándor-palota melletti Szent György téren tartják, melyre a KEH tájék...

Oldal 2847 / 2855

Megjelent A Mi Otthonunk szeptemberi száma

cimlap 1909 resize 

Bővebben az Életmód rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 162 vendég böngészi

bav logo kicsi banner