Ring Magazin

Kedd, 2018. December 18.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
PÁSZTÁZÓ

Az amerikai és a magyar ingatlangazdálkodók együttműködése

Az amerikai és a magyar ingatlangazdálkodók együttműködése

Az Amerikai Ingatlangazdálkodók Szövetsége (IREM) és a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége (HAREM) együttműködésének 20 éves születésnapját ünnepelte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában.

Az IREM 2016 évi elnöke Christopher E. Mellen méltatta az elmúlt húsz év közös oktatási eredményeit. A mintegy 25 főből álló magyar minősített ingatlankezelőket is a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége (HAREM) tartja tagozatként nyilván.
A két évtizeddel ezelőtt megkötött együttműködésben foglaltak mára teljesültek.
Azaz, az IREM számára a kelet-európai országokkal való szakmai partnerség felállítása különösen kedvezően hatott.
Ennek segítségével az IREM és a MIGSZ is új piacokat hozhatott létre az ingatlankezelői oktatásban, a publikációban és programokban, míg a kelet-európai partnerek számára még az IREM csaknem 19.000 fős tagságának szabadpiaci tapasztalata is hasznosnak bizonyult.

A Szovjetunió felbomlása miatt ezeknek a kelet-európai országoknak nagyszámú ingatlant kellett kezelniük –említette Keresztély Dezső a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetségének elnöke. Törekvéseink célja az volt, hogy javítsunk az ingatlanok minőségén, azért, hogy jobb lakhatási körülményeket teremtsenek, valamint jobb irodákban dolgozhassanak, jobb boltokban vásárolhassanak az emberek.
Azért, hogy egy ilyen jellegű nemzetközi társulás működjön, olyan üzlettársra van szükség, aki hitelesnek számít a piacon, valamint jártas a jelenlegi ingatlanpiaci gazdaságban is.
Ezeket kombináltuk az IREM szaktudásával, így a társulás működőképes lett.
Fontos volt, hogy azok a szervezetek, amelyek hosszú távú társulásban kívánnak részt venni, megértsék, hogy ez egy jövőbeli befektetés, így nagy távlatokban kell gondolkodni.
Az elérhető eredmény nagyon jelentős, de még időbe fog telni a megvalósulás– említette Keresztély Dezső a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetségének elnöke.
Fel kell készülniük a tagok rövid távú elvárásaira is, akik valószínűleg azon gondolkodnak, hogy a cégük hogyan profitálhat ebből. A helyzet az, hogy ha a képesítés világszinten elismert, akkor az európai országokban is több ereje van, és ezen országok révén könnyebben fognak munkához jutni.
Az IREM elnöke hangsúlyozta, hogy a nemzetközi társulások olyan előnnyel is járnak, hogy világszinten szabványosítják az ingatlankezelési munkákat. Ez segíti a cégeket abban, hogy kelet-európai országokban dolgozzanak, hiszen az ingatlankezelés módszerének alapja ugyanaz lesz, legyen az Magyarországon vagy Nyugat-Virginiában.
A konferencián továbbá Kardos Kálmán az IKV Zrt szegedi cég igazgatója az IREM elismerő oklevelét vette át, mely a szegedi városi vagyonkezelés meghatározott és komoly erőfeszítéseinek köszönhetően került átadásra.
Ilyen minősítéssel nem rendelkezik kelet-európában, csak magyar cég.

Dr. Németh Miklós főtitkár

 
PÁSZTÁZÓ

Kit érdekel a fenntartható fejlődés…

Kit érdekel a fenntartható fejlődés…


Meglehetősen lesújtó eredményt hozott a WWF Magyarország megbízásából 2016 szeptemberében készült átfogó k...

PÁSZTÁZÓ

Körbenéztünk - a nélkülözés határtalan

Körbenéztünk - a nélkülözés határtalan


A kórház tusolójában, a padlón kapott helyet újszülött babájával
Kövess minket a facebookon!
Rongyok, matracok, rozsdás...

Mentés

PÁSZTÁZÓ

Le Danube – magyar siker Belgiumban

Le Danube – magyar siker Belgiumban

Az Exploration du Monde népszerű belgiumi útifilm sorozat frissen elkészült és debütáló filmje a « Le Danube » mintegy 60 alkalomma...

PÁSZTÁZÓ

Több ezer autóját hívja vissza a Toyota Belgiumban és Luxemburgban

Több ezer autóját hívja vissza a Toyota Belgiumban és Luxemburgban
Európa-szerte 1,47 millió, Belgiumban és Luxembourgban 37 ezer gépjárművét hívja vissza a Toyota a légzsákok esetleges hibája...
PÁSZTÁZÓ

Özvegye szerint Robin Williams fejében "vegyi hadviselés" folyt halála előtt

Özvegye szerint Robin Williams fejében

Robin Williams özvegye egy amerikai tudományos folyóiratban számolt be arról, hogy a színész öngyilkossága előtt súlyos idegrends...

PÁSZTÁZÓ

Túl a tízezredik látogatón a RepTár

Túl a tízezredik látogatón a RepTár

Alig több mint egy hónappal az átadást követően tízezredik látogatóját fogadta a szolnoki RepTár.

PÁSZTÁZÓ

Sri Lanka – Ázsia csodája

Sri Lanka – Ázsia csodája


Varsó és Prága után Budapesten is bemutatkozott Sri Lanka turisztikai kínálata. Sri Lanka, korábbi nevén Ceylon az Indiai-óceá...

PÁSZTÁZÓ

Eltűnhet Európa legnagyobb természetvédelmi területe

Eltűnhet Európa legnagyobb természetvédelmi területe


A WWF friss jelentése szerint az UNESCO Veszélyeztetett Világörökségi Helyszínek Listájára kerülhet a nagy múltú, d&e...

PÁSZTÁZÓ

Az év madara 2017-ben a tengelic

Az év madara 2017-ben a tengelic


A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazásán a tengelic nyerte el az év madara címet az erdei fül...

PÁSZTÁZÓ

Ötvenmillió fát ültettek egy nap alatt

Ötvenmillió fát ültettek egy nap alatt

A világrekordok többsége legjobb esetben is inkább csak vicces, mint hasznos. Nem így a mostani! A Guiness is hitelesítette: 49,3 millió fát ...

Oldal 6 / 256

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 973 vendég böngészi

bav logo kicsi banner