Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 8.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Egészség

EGÉSZSÉG

Életmód - EGÉSZSÉG

OKI: már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő

OKI: már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő
Már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő az országban a legfrissebb mérések szerint, keddre tovább javult a levegő minősége.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb adatai alapján készült térképen egy települést sem jelöltek piros vagy narancssárga színnel, vagyis sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő, a szálló por (PM10) köbméterenkénti koncentrációja mindenhol 75 mikrogramm alatt van.
Az OKI megállapítása szerint ugyanakkor tizenegy településen a levegő minősége még "kifogásolt", így a térképen zöld színnel szerepel Tatabánya, Esztergom, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest, Százhalombatta, Tököl, Dunaújváros, Salgótarján, Kazincbarcika és Sajószentpéter. A térképen feltüntetett többi települést kék színnel jelölték, vagyis ezeken a helyeken a levegő minősége már elfogadhatónak számít.
A levegő minőségének a javulása miatt vasárnapra virradóra megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, majd Miskolcon és Nyíregyházán is. Hétfőn Pest megye több nagyvárosában - így Százhalombattán, Tökölön és Vácott -, valamint Pécsen és Székesfehérváron is visszavonták a szmogriadót.
 
Forrás:bkdi/bám MTI 
 
Életmód - EGÉSZSÉG

Szócska: a népegészségügyi termékadóból legalább 2,4 milliárd forint befolyik

Szócska: a népegészségügyi termékadóból legalább 2,4 milliárd forint befolyik
A népegészségügyi termékadóból ez évre tervezett 3 milliárd forintból legalább 2,4 milliárd befolyik a rendszerbe, az összeget teljes egészében az egészségügyi dolgozók pótlékaira fordítják – köz...
Életmód - EGÉSZSÉG

OGY - Közigazgatási és egészségügyi változtatások a napirenden

OGY - Közigazgatási és egészségügyi változtatások a napirenden
A közigazgatást és az egészségügyet érintő változtatásokat tartalmazó törvényjavaslatok tárgyalásába kezd ma az Országgyűlés.

A képviselők reggel 8 órától a közigazgatási hatósági eljárás és szolg...
Életmód - EGÉSZSÉG

AZ EGÉSZSÉGÜGY A LEGFŐBB HALÁLOK

Szeretek reggelente - ami nálam olyan 10 óra magasságában kezdődik - lassan ébredezni. Egyszer-kétszer még átgondolom, hogy tényleg és komolyan fel akarok-e ébredni és ezt többnyire az éhségérzet...
Oldal 22 / 22

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 125 vendég böngészi

bav logo kicsi banner