Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Március 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Egészség

EGÉSZSÉG

Életmód - EGÉSZSÉG

Papp Magor: az egészségügyi dolgozók egyre elkeseredettebbek

Papp Magor: az egészségügyi dolgozók egyre elkeseredettebbek
A Magyar Rezidens Szövetség tisztában van az ország gazdasági helyzetével, ám, ha Magyarországon továbbra sem veszik elég komolyan az egészségügyi dolgozók felmondási akcióját,  itthon is könnyen odáig fajulhat a helyzet, mint Szlovákiában, mert a kollégák egyre elkeseredettebbek - nyilatkozta Papp Magor, a szervezet elnöke az MTI-nek.

A szomszédos országban most "élesednek be" a felmondások, s az egészségügyi válság miatt szükségállapot  bevezetése fenyeget Szlovákiában - hívta fel a figyelmet. A felmondások "aktiválása" nálunk is közelít, bő egy hónappal az akció vége előtt az egészségügyi dolgozók egyre elkeseredettebbek, teljes kórházi részlegek csatlakoznak – mondta a rezidensszövetség elnöke.
    "Meg kellett húzzuk a határt, amennyinél egy orvos nem kereshet kevesebbet. A kollégák nem fogják felvállalni, hogy 2012. január elsejétől is kevesebbet keressenek, mint Magyarországon egy utcaseprő, vagy egy krumplisütő" - fogalmazott.
    Papp Magor közlése szerint valamennyi tárgyaláson jelezték, tisztában vannak az ország gazdasági helyzetével. Mint mondta: nincsenek irreális elvárásaik. Ha az ágazat vezetése végre bemutatná az egészségügyi dolgozók életpályamodelljét, és annak első lépése január elsejével életbe is lépne, akkor az képes lenne az orvos elvándorlást csökkenteni - tette hozzá.
    A szövetség elnöke szerint, ha elsőként a legnehezebb helyzetben lévő, vagyis a közalkalmazotti bérért dolgozókon segítenek, "az alkalmas lehet a tűzoltásra". Ezzel együtt viszont láthatóvá kell tenni a következő lépcsőket is, a 28 ezres orvostársadalom számára kell biztosítani egy elfogadható bérszínvonalat – emelte ki Papp Magor, megjegyezve: "nem luxusautóért, hanem a megélhetésért harcolnak".
Mindeközben a rezidensszövetség elnöke szerint Szócska Miklós egészségügyi államtitkár több mint két hónapja nem egyeztetett velük, nem is próbálja megoldani a helyzetet.
 
Életmód - EGÉSZSÉG

Réthelyi: valószínűleg jövőre sem lesz általános béremelés az egészségügyben

Réthelyi: valószínűleg jövőre sem lesz általános béremelés az egészségügyben
Valószínűleg a jövőre sem lesz általános béremelés az egészségügyi ágazatban - mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter egy pénteki budapesti konferencián.

A tárcavezető kifejtette: a Ne...
Életmód - EGÉSZSÉG

Philips tanulmány a lakosság egészségügyi helyzetéről

Philips tanulmány a lakosság egészségügyi helyzetéről

Budapest, 2011. November 23. - A Philips Magyarország 2009. után idén második alkalommal ismertette a hazai lakosság egészségügyi helyzetéről szóló tanulmányának eredményeit. A felmérés részletei...

Életmód - EGÉSZSÉG

Élj szabadon és egészségesen

Élj szabadon és egészségesen

Kedves olvasóim!

A Ring magazin életmód rovatában egy új sorozatot indítunk: „ÉLJ SZABADON ÉS EGÉSZSÉGESEN”

Ebben sorra vesszük : egészségünkre, életvitelünkre a leginkább ható tényezőket  és  ehhe...

Életmód - EGÉSZSÉG

OKI: már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő

OKI: már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő
Már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő az országban a legfrissebb mérések szerint, keddre tovább javult a levegő minősége.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb...
Oldal 21 / 22

Megjelent A Mi Otthonunk márciusi száma

amiocimlap 2019marc 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 133 vendég böngészi

bav logo kicsi banner