Ring Magazin

Péntek, 2019. Március 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

HUNGARIKUM

Magyar glóbusz - HUNGARIKUM

Fürdőfejlesztési program indulhat Budapesten

Fürdőfejlesztési program indulhat Budapesten

Budapest, 2015. április 12., vasárnap (MTI) - Fürdőfejlesztési program indulhat Budapesten, a több évig tartó munkálatok során több strandot felújítanak, illetve bővítenek - erről a Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója beszélt az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

    Szőke László elmondta, a fővárosi fürdőkbe évről évre egyre többen látogatnak el, és az elmúlt négy év alatt 600 ezerrel nőtt a vendégeik száma.
    Közölte, nyolcpontos fejlesztési tervet készítettek, amit még a fővárosnak jóvá kell hagynia; ha ez megtörténik, akkor indulhatnak az egyes projektek.
    A vezérigazgató szerint olyan fürdőfejlesztés előtt áll most a főváros, amelyre az elmúlt fél évszázadban nem volt példa.
    Arról is beszélt, 2010-ben a fővárosi cég még veszteséges volt, de akkor az önkormányzat "lenullázta" a veszteségüket, és azóta évről évre egyre több nyereséget termelnek, így tavaly már 970 millió forintot.
    

Elmondta, ezt az eredményt a fürdővendégek számának növelésével tudták elérni, így tavaly már 3,5 millió látogatója volt a fővárosi cég strandjainak. Szavai szerint tudatosan tesznek azért, hogy egyre többen látogassanak ki a fürdőkbe.

    Arra hívta fel a figyelmet, a fővárosban több állandóan nyitva tartó fürdőre lenne szükség, mert olyan mértékben nő a látogatók száma. Jelezte, jelenleg nyolc állandó fürdőt üzemeltetnek, de az igények alapján további kettőre lenne szükség.
    A fejlesztési projektek közül kiemelte a Széchenyi és a Gellért fürdő gépészeti felújítását, amiből ígérete szerint a vendégek nem éreznek majd semmit.
    Közölte, a Gellért fürdőnél - ahol évente ötödével nő a fürdővendégek száma - 2018-ra bővítést is terveznek, és egy új élménymedencerészt építenek.
    Elmondta, várhatóan idén ősszel kezdődhet meg a zuglói Pascal strand bővítése; a cél az, hogy a következő strandszezonig ott egy állandó, télen is használható fürdőt alakítsanak ki. Tájékoztatása szerint öt-hat új medence épül a Pascalon, így ott "egy kis nyári strand helyett egy komoly fürdő" fog megépülni.
    Terveik szerint 2018-ban kezdődik a pesterzsébeti fürdő átépítése és bővítése, az új strand 2019-re nyílhat meg. Hozzátette: az ott található, Európában egyedülálló, gyógyászati célú sós-jódos víznek külön medencét építenek.
    A vezérigazgató kitért arra is, terveiket úgy állították össze, hogy azokat saját forrásból vagy hitelfelvételből tudják fedezni. Jelezte ugyanakkor, ha állami támogatást is kapnak, akkor fürdőfejlesztési programjukat tovább tudják bővíteni.

MTI

 
Magyar glóbusz - HUNGARIKUM

Több ezer darabos, írott tojásból álló gyűjteménnyel bővült a Pécsi Értéktár

Több ezer darabos, írott tojásból álló gyűjteménnyel bővült a Pécsi Értéktár

A Kárpát-medence írott tojásainak mintáit mintegy 2200 tojáson őrzi Mosonyi Csabáné népi iparművész, akinek gyűjtemény...

Magyar glóbusz - HUNGARIKUM

Támogatás a külhoni magyar értékek összegyűjtésére

Támogatás a külhoni magyar értékek összegyűjtésére

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 48 millió forint vissza nem téríte...

Magyar glóbusz - HUNGARIKUM

Hatalmas volt az érdeklődés a busójárás fő programjai iránt

Hatalmas volt az érdeklődés a busójárás fő programjai iránt

A busójárás, mint az egyik legkülönlegesebb hazai népszokás jelentőségére hívta fel a figyelmet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vasárnap...

Magyar glóbusz - HUNGARIKUM

A hungarikumok sorába került a Vizsolyi Biblia is

A hungarikumok sorába került a Vizsolyi Biblia is

Három tétellel bővítette a Hungarikumok Gyűjteményét és 9 tétellel a Magyar Értéktárat a Hungarikum Bizottság - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter csütörtökön Budapesten, a választá...

Oldal 7 / 21

Megjelent A Mi Otthonunk márciusi száma

amiocimlap 2019marc 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 154 vendég böngészi

bav logo kicsi banner