Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Március 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra Oktatás

OKTATÁS

Kultúra - OKTATÁS

Duális képzést indít a Praktiker és a Corvinus Egyetem

Duális képzést indít a Praktiker és a Corvinus Egyetem

A Praktiker a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának Gazdálkodástudományi Karával közösen szeptembertől duális képzést indít gazdálkodás és menedzsment, valamint pénzügy-számvitel szakon - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.

A barkácsáruházlánc a hároméves duális képzés alatt budapesti központjában - többek között a pénzügyi, kontrolling, számvitel, marketing és HR-osztályon - biztosítja, hogy a vállalati ösztöndíjban részesülő hallgatók az egyetemi elméleti oktatások keretében szerzett tudást szakmai gyakorlaton egészíthessék ki. A végzősök a diploma megszerzése után munkaszerződésre is számíthatnak. Ha sikeres lesz az idén próbajelleggel induló program, a későbbiekben bővülhet a képzésben résztvevő hallgatók, a szakirányok, illetve a felsőoktatási partnerintézmények száma.
A közlemény idézi Szijjné Kállai Ildikót, a Praktiker HR-vezetőjét, aki elmondta: az oktatási intézményekkel közösen arra törekszenek, hogy a valós piaci igényeknek megfelelő, gyakorlatorientált képzések induljanak.
A cég a most induló felsőoktatási duális képzés mellett évek óta együttműködik több középfokú oktatási intézménnyel: minden városban, ahol áruháza működik, gyakorlati képzési lehetőséget nyújt a helyi szakközépiskolák megfelelő szakirányain tanuló diákjainak.
A Praktiker barkácsáruházlánc csaknem 1200 embernek ad munkát Magyarországon. A cég 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 19 egységet működtet. A vállalat januárban került új tulajdonoshoz, ingatlanjait a Wallis csoport vette meg, az operatív cég pedig a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. ügyvezetője, Karl-Heinz Keth tulajdonába került. A Wallis csoport és Karl-Heinz Keth abban állapodtak meg, hogy az áruházakat üzemeltető operatív céget és az ingatlanokat a jövőben együtt működtetik egy, a Wallis többségi tulajdonában álló közös cég keretében.

MTI 2016. február 25.

 
Kultúra - OKTATÁS

Új ösztöndíjra pályázhatnak felsőoktatási hallgatók

Új ösztöndíjra pályázhatnak felsőoktatási hallgatók

Campus Mundi néven új ösztöndíjprogramot indított el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, erre péntektől pályázhatnak fels...

Kultúra - OKTATÁS

A Nobel-díjas Bert Sakmann lesz a Szegedi Tudós Akadémia képzési igazgatója

A Nobel-díjas Bert Sakmann lesz a Szegedi Tudós Akadémia képzési igazgatója

Bert Sakmann Nobel-díjas német fiziológus lesz a Szegedi Tudós Akadémia (SZTA) képzési igazgatója, a nemzetközileg is egyedül&aac...

Kultúra - OKTATÁS

A Pannon Egyetem folytatja a mérnökképzést Zalaegerszegen

A Pannon Egyetem folytatja a mérnökképzést Zalaegerszegen

Februártól a Pannon Egyetem (PE) keretei között működik a zalaegerszegi mechatronikai mérnökképzés. A tervekről, a kutatásfejleszt&ea...

Kultúra - OKTATÁS

Indul a Hulladék Akadémia

Indul a Hulladék Akadémia

 

 

 

Hulladék Akadémia Kiállítás - Megnyitó

2016. február 9-én rendhagyó témában nyílik kiál...

Oldal 10 / 20

Megjelent A Mi Otthonunk márciusi száma

amiocimlap 2019marc 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 56 vendég böngészi

bav logo kicsi banner