Ring Magazin

Szerda, 2018. December 12.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

OTTHON

Életmód - OTTHON

A világítás fortélyai

A világítás fortélyai

A világítás napjainkra egyértelműen művészet lett, fénnyel szinte átalakíthatjuk otthonunkat. Hiszen nem mindegy, hogy felfelé vagy lefelé világító fényforrásokat használunk, a padlóra vagy a falakra telepítünk spotlámpákat, az egész teret világítjuk-e meg vagy csak egy részletét, hideg vagy meleg színhőmérsékletű fényt szeretnénk. Könnyű elveszni a hatalmas kínálat láttán, az indusztriális stílustól a barokkosig válogathatunk, és terjednek a meglepő matériákból készült lámpák is. Bemutatunk néhány izgalmas megoldást, lehet választani!

Fény a mennyezeten

Egy stratégiai ponton elhelyezett, különleges és szemrevaló függőlámpa mindenképp jó döntés, akár egy darab is képes elérni a megfelelő hatást egy kisebb helyiségben. Számos stílus és forma közül választhatunk. Az indusztriális jellegű függőlámpák népszerűsége továbbra is töretlen, de a csillogóbbak kedvelőinek sincs okuk a csüggedésre, hiszen rengeteg divatos arany- és rézszínűre fújt világítóeszköz áll rendelkezésükre.

Ha nem szűkölködünk belmagasság és négyzetméter terén, kicsit el is ereszthetjük a fantáziánkat. Több függőlámpával játszhatunk is velük, ha engedik, akár egészen megdöbbentő eredményre juthatunk.


Lámpák tengere

A különleges megoldások kedvelői elégedetten csettinthetnek a mostani lámpakínálat láttán. A világítás immár egyértelműen művészet lett, a funkcionalitás már nem elég, a tervezők ötletesebbnél ötletesebb termékekkel rukkolnak elő, és természetesen már minden színben, méretben és formában megtalálhatjuk az ízlésünknek megfelelő világítótesteket. Százszámra kínálnak villanykörtéket színes zsinórral, túlméretezett állólámpákat, hatalmas világító gömblámpákat, állatfigurákat, dekorlámpákat… Könnyű elveszni a hatalmas kínálat láttán.

Gyönyörűen kimunkált lámpabúrákból sincs hiány a kínálatban, a klasszikus fazonok mellett főképp a fémből gyártott, különleges formatervezésű, színpompás darabok és a hagyományos módon, fúvott üvegből készült, modern színes búrák a legnépszerűbbek.

TOP 5 TREND

  • A SKANDINÁV STÍLUS JEGYEIT magukon viselő fabúrás lámpák ismét nagyon keresettek. Az ilyen jellegű álló- és függőlámpákat általában az otthonok legméretesebb helyiségeinek világításánál alkalmazzák.
  • A BAROKK JELLEGŰ LÁMPÁK sem csak az antik otthonokat díszítik, megújult formában a modern lakásokban is jól mutatnak. Számos trendi minimalista otthont láthatunk, ahol a nappalit egy elsőre oda nem illő Swarovski kristályból készült csillár díszíti. Merjünk kísérletezni a stílusokkal!
  • A KÜLÖNLEGES, NEMES ANYAGOK egyre népszerűbbek, számos bőrből, porcelánból és rézből készült lámpát találhatunk, így sokszor klasszikus formák nyernek új értelmet a meglepő matériaválasztás miatt.
  • TERMÉSZETESEN A LED LÁMPÁK sem tűntek el, főképpen a kültéri világításban népszerűek, hiszen alacsony energiafogyasztásuknak köszönhetően éjszaka sem kell őket lekapcsolni.
  • AZ OKOS OTTHONOK TÉRHÓDÍTÁSÁVAL az okos világítás is egyre több izgalmat tartogat számunkra, például a mozgásérzékelős és hangérzékelős világítási rendszer egyre jobban terjed.

Szöveg: Nagy László Dávid
Forrás: amiotthonunk.hu

 
Életmód - OTTHON

Önálló megtakarítási tippek otthonunkban

Önálló megtakarítási tippek otthonunkban


Rezsicsökkentés – 13 hasznos tipp, hogy spóroljunk az energiával, ha sokat emlegetett "rezsicsökkentés"-nek nincsenek egetrengető hatásai.
Azzal ...

Mentés

Életmód - OTTHON

Belakjuk a konyhát

Belakjuk a konyhát

A legnagyobb 2017-es konyha trendek
10 stílusközpontú design trend, amire érdemes odafigyelned.

1. A Kortárs Vidék
Ebben a láthatóan vidé...

Mentés

Életmód - OTTHON

Utazás csak bátraknak

Utazás csak bátraknak

A divat fővárosából, Párizsból költözött a lengyel fővárosba egy francia hölgy, aki új otthona, az 1930-as évekbeli lak...

Életmód - OTTHON

Kötelezően választandó

Kötelezően választandó


A kondenzációs kazán.
Ha családi házban él és most cserél kazánt, akkor bizony így van. Ha társasházban lakik, a...

Mentés

Oldal 10 / 40

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 326 vendég böngészi

bav logo kicsi banner