Ring Magazin

Szerda, 2019. Január 16.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

BELFÖLD

Hír és háttér - BELFÖLD

Fitt lett a Nemzeti Választási Iroda

Fitt lett a Nemzeti Választási Iroda

Egy újszerű versenyben lett nyertes a Nemzeti Választási Iroda. Közigazgatási kategóriában elnyerte a Legfittebb Munkahely díjat. Eredményeiken látszik az elhivatottság és az erőfeszítés - így értékelte az iroda teljesítményét a program szervezője. A Legfittebb Munkahely verseny öt éve indult el Magyarországon. Szándékaik szerint fontos változtatni a munkaadók és munkavállalók szabadidős tevékenységekhez történő hozzállásán és a munkarendjükbe történő beépítésén. 

Az Európai Munka- és Egészségbiztonsági Hivatal szerint évente 146 millió munkanap vész el a betegségek és a munkabalesetek okozta hiányzás miatt. Ez a 146 millió munkanap közel 15 000 egészséges ember teljes munkaideje, a pályakezdéstől nyugállományig. A Legfittebb Munkahely Program mostmár hazánkban is ezen szám csökkentésén és a munkavállalói fittségért és egészségmegőrzésért küzd. 

Új szemléletre van szükség a munkaadói oldalon, hogy ne a túlterheltség és hajszoltság legyen jelen egy cég életében és ne a túlórák számával növeljék a teljesitményt. Ép az ellenkezőjével: a fittséggel, a sport munkahelyi támogatásával, amely nagyobb teljestmény növelő lehet. A fitt munkavállaló egészségesebb és egészségtudatos, a felmérések alapján kiegyensúlyozottabb és kreatívabb, könnyebben koncentrál és összességében is megbízhatóbb és kiszámíthatóbb munkaerő, aki a munkalyén is könyebben alakít ki harmónikus kapcsolatokat. 

Czakó Márton projektvezető és a nagyvállalat kategória nyertesei 

 - A munkavállaló és a munkáltatóközött olyan érdekkapcsolat, kötelék húzódik, amire sokan még mindig nem szimbiózisként tekintenek, hanem alá- és fölérendelt viszonyként. Ezen a régi elképzelésen kíván változtatni immár ötödik éve a Legfittebb Munkahely Program, melynek elsődleges célja az állapotok felmérésén túl az, hogy megváltoztassa azt az idejétmúlt és káros szemléletet, amely túlórákkal, feladathalmozással és munkáltatói erőfölénnyel kívánja növelni a hatékonyságot. Szerencsére mindig vannak vállalkozó szellemű, és a dolgozók egészségmegőrzéséért tenni akaró vállalatok, így az idei felmérésben is 4 kategóriában díjazták ezeket a munkahelyeket. - hangzott el a díjátadon. Czakó Márton, a Legfittebb Munkahely Program projektvezetője hangsúlyozta, hogy bár a munkahelyi sportra még mindig sok vállalat jutalomként tekint, egyre pozitívabb visszajelzések érkeznek a munkavállalóktól és elkezdett megjelenni itthon is (északi és nyugati mintára) a projekt alapú, tudatos szervezés. Az idei program legfőbb konklúziója, hogy egyre több munkáltató gondolja végig, hogy mi szolgálja a cég hosszú távú céljait, és teszi meg azt vezetői irányelvvé. Nem csak azt keresi, az alkalmazott mit tehet a vállalatért, hanem hogy a vállalat mit tehet az alkalmazottaiért.

A Legfittebb Munkahely ünnepélyes díjátadóra a napokban került sor. A Kisvállalat kategória nyertese az Evopro Holding Zrt. lett, amely saját sportegyesületet is életre hívott és ezen keresztül számtalan támogatási formával igyekszik a kollégák fittségét megalapozni és fenntartani. A középvállalat kategória legkiemelkedőbb eredményét a TIGRA Kft. érte el. A nagyvállalat közül idén, a világszerte több, mint 40 000 embert foglalkoztató, gumi- és műanyagipari technológiák vezető specialistája, a Contitech Rubber Industrial Budapest nyert. A cég számára fontos, hogy alkalmazottai hatékonyan, ugyanakkor az egészségük megőrzésével járuljanak hozzá a cég sikeréhez, büszkén hirdetik ezt és ezért is vettek részt a programban is.

A szervezők méltatták a Nemzeti Választási Iroda győzelmét, a közigazgatási kategórián belül, kiemelve hogy: látszik az erőfeszítésük, amelyet a programba fektettek és vélhetően a jövőben is megőrzik a megszerzett eredményeiket. A Nemzeti Választási Iroda független, autonóm államigazgatási szerv hazánkban, a választások előkészítéséhez és lebonyolításához kapcsolódó központi feladatok ellátása a céljuk. Feladatai közé tartozik a választók, a jelöltek és az őket jelölő szervezetek tájékoztatása, a Nemzeti Választási Bizottság munkájának segítése, a választások lebonyolításához szükséges feltételek megteremtése is, valamint a választási irodák munkájának segítése. Vezetőjét a miniszterelnök jelöli, 2013. májusa óta Pálffy Ilona ( fotónkon)  tölti be az elnöki posztot.

A Legfittebb Munkahely programra minden cég önmagát jelöli és a megfelelő szakmai kérdőívek kitöltésével indul a versenyben és ad tájékoztatást munkavállalói fizikai állapotáról. A program szakemberei nyújtanak segítséget részükre a mindennapi testedzéshez, majd a jelentkezők eredményeit összevetve hirdetik ki a legjobban teljesítő céget. 

A Nemzeti Választási Iroda idén a Szervezetek kategóriában indult és nyerte el a címet. 

 

 

 

 

 

 
Hír és háttér - BELFÖLD

Életfogytiglant is kaphat a Teréz körúti robbantó

Életfogytiglant is kaphat a Teréz körúti robbantó

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját, P. Lászlót várhatóan előre kitervelten, aljas célból, több e...

Hír és háttér - BELFÖLD

Vonát is megkeresték az Orbán külföldi bankszámlájáról szóló dokumentumokkal

Vonát is megkeresték az Orbán külföldi bankszámlájáról szóló dokumentumokkal

Vona Gábor ma már nem venne fel gárdamellényt, és míg gyerekkorában pedig előszeretettel vetett szárnyatépett legyeket pókok ...

Hír és háttér - BELFÖLD

Lázár: egyre jobb képet mutat az ország gazdasági helyzete

Lázár: egyre jobb képet mutat az ország gazdasági helyzete

Magyarország gazdasági helyzete egyre jobb képet mutat - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütört&oum...

Hír és háttér - BELFÖLD

Orbán Viktor Wittenbergben

Orbán Viktor Wittenbergben

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután lerótta tiszteletét Luther Márton sírhelyénél, a wittenbergi vártemplom...

Oldal 11 / 1040

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 250 vendég böngészi

bav logo kicsi banner