Ring Magazin

Szombat, 2018. December 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

BELFÖLD

Hír és háttér - BELFÖLD

Gyurcsány: az eddigi adatok az ellenzék sikerét ígérik

Gyurcsány: az eddigi adatok az ellenzék sikerét ígérik

Bízik az ellenzék sikerében a vasárnap délelőtti választási részvételi adatok alapján a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Szavazata leadása után Gyurcsány Ferenc azt mondta újságíróknak, reméli, hogy hétfőtől egy új kormány megalakításának előkészítésével kell foglalkozniuk.

A Fidesz várhatóan kevesebb szavazatot fog kapni, mint amit mérnek nekik - mondta a budapesti, II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában lévő szavazókörből távozóban az ellenzéki politikus. Gyurcsány Ferenc azt feltételezi, hogy a kormánypárt támogatottsága negyven százalék alatt lesz, ezért a Fidesz "politikai értelemben" kisebbségbe fog szorulni.
Azt, hogy "az ő választási rendszerük" révén politikai kisebbséggel többségbe kerülhetnek-e a parlamentben, nehéz megmondani - fogalmazott a pártelnök, hozzátéve: nem tekinti legitimnek a jelenlegi választási rendszert. Ha így lesz, akkor bajba kerül a Fidesz, mert "tartalmi értelemben kisebbségben kellene kormányozni, törvénytelen módon - vélekedett.
A politikus kijelentette, hogy akkor sem számít zavargásokra, ha a kormánypártok kisebbségbe kerülnek. Hozzátette, nem lehet bármit megtenni a kormányváltásért, a nyugalmat és a békét meg kell őrizni.
Hangsúlyozta, nem tart attól, hogy magas részvétel esetén a DK nem kerül be a parlamentbe. Úgy számol, hogy ha 65 százalékos részvételnél tíz százalékot kapnak, akkor 75 százalékos részvételnél "ebből a tízből 8,6 lesz". Úgy fogalmazott, hogy a Demokratikus Koalícióból egy közepes párt lesz, és a magas részvétel inkább a kormányváltást váróknak kedvez.
Egy, a külhoni magyarok szavazati jogára vonatkozó kérdésre azt felelte: azt kéri a határon túliaktól, engedjék meg, hogy "mi kapjuk vissza a jogunkat". 2010-ig a teljes magyar politikai osztály egyetértett abban, hogy azok döntsenek, akik viselik döntésük következményét - fűzte hozzá.

MTI

A fotón: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke leadja szavazatát a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. Mellette felesége, Dobrev Klára, gyermekei, Anna, Tamás és Bálint. MTI Fotó: Illyés Tibor

 
Hír és háttér - BELFÖLD

Választás 2018 - Részvételi arány - 11 óra - 29,93 százalék

Választás 2018 - Részvételi arány - 11 óra - 29,93 százalék

A választásra jogosultak 29,93 százaléka, 2 356 947 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-válas...

Hír és háttér - BELFÖLD

Vona Gábor: ez a nap nem négy évre határozza meg Magyarország jövőjét

Vona Gábor: ez a nap nem négy évre határozza meg Magyarország jövőjét

A mostani választás legalább két generációra eldönti Magyarország sorsát. A voksolás tétje, hogy "kivándorl&oacut...

Hír és háttér - BELFÖLD

Választás 2018 - Részvételi arány - 9 óra - 13,17 százalék

Választás 2018 - Részvételi arány - 9 óra - 13,17 százalék

A választásra jogosultak 13,17 százaléka, 1 036 849 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-válas...

Hír és háttér - BELFÖLD

Orbán: a tét Magyarország jövője

Orbán: a tét Magyarország jövője

Magyarország jövője a tét a parlamenti választáson - mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak vasárnap kora ...

Oldal 7 / 1040

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 216 vendég böngészi

bav logo kicsi banner