Ring Magazin

Hétfô, 2020. Január 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

SPORT

Sport - SPORT

Horváth Lajos ismét a vérét adta - A népszerű terepmotoros az OVSZ meghívásának tett eleget

Horváth Lajos ismét a vérét adta - A népszerű terepmotoros az OVSZ meghívásának tett eleget
 
Horváth Lajos „Laller”-től nem áll messze a jótékonykodás. A Dakar Rally-t kétszer megjárt motorversenyző rendszeresen ott segít, ahol csak tud. Ajánlotta már fel versenysisakját a Ronald McDonald ház gyermekeinek, látássérültekkel kerülte meg a Balatont, hogy így hívja fel a figyelmet a nehézsorsú embertársaink elfogadására - most pedig 30. véradásával mérföldkőhöz érkezett.
 
Laller az Országos Vérellátó Szolgálat meghívásából Tatabányán vendégeskedett, ahol az élménybeszámoló és kötetlen beszélgetések mellett természetesen a véradás sem maradhatott ki, a pilóta immáron 30. alkalommal mentett meg három életet. A váci Dakaros a kíváncsiskodó látogatók legnagyobb örömére a versenymotorját sem hagyta otthon:
 
„Mindig öröm, ha hívnak, és amikor csak tehetem, jövök is szívesen. Remekül éreztem magam, köszönöm szépen a szervezőknek a vendéglátást, külön öröm, hogy a 30. alkalmat épp Tatabányán élhettem meg! Először Hideg Krisztián jet-ski balesetnél éreztem úgy, hogy véradóként segítenem kell - hiszen ő is megtette volna értem ugyanezt. Később már rally navigátor korszakomban megboldogult Ferjáncz Attiláért fogtunk össze, majd terepralisként egyszer úgy hozta a sors, hogy nekem lett életbevágó a segítség: egy gyulai versenyen hatalmasat buktam, és nagyon csúnya belső vérzéssel járó sérüléseket szenvedtem. Ha akkor nincsenek a jó szándékú véradók, ma nem biztathatnám arra a pályatársaimat, hogy ők is adjanak vért.” - foglalta össze a karitatív tevékenység fontosságát a sokszoros bajnok. 
 
Horváth Lajos véradásban vállalt szerepe a közeljövőben akár egy magasabb szinten is folytatódhat, ugyanis a témára irányuló figyelmet sok esetben legjobban olyan sportolók tudják felkelteni, akik maguk is érintettek benne. 
 
„Az előző évben a vállalkozásom beindítása miatt kissé háttérbeszorult a versenyzés, és a társadalmi felelősségvállalásban sem tudtam akkora szerepet vállalni, mint amekkorát szerettem volna. Ez utóbbi idén nagyban megváltozhat, de még egyelőre nem szeretném lelőni a poént.” - fogalmazott sejtelmesen a Morocco Desert Challenge sivatagi versenyre készülő sportember.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök 
 
Sport - SPORT

Horváth Lajos a Morocco Desert Challenge-re készül

Horváth Lajos a Morocco Desert Challenge-re készül
 
Horváth Lajos „Laller” a tavalyi esztendőben tudatosan a háttérbe vonult, és a motorozás mellett nagyon sok energiát fektetett a civil ...
Sport - SPORT

Vereséggel jutott tovább a Fehérvár férfi kosárlabda csapata

Vereséggel jutott tovább a Fehérvár férfi kosárlabda csapata
Az Alba Fehérvár hazai pályán 16 ponttal kikapott kedden az izraeli Ness Ziona csapatától a férfi kosárlabda Európa Kupa máso...
Sport - SPORT

A Stuttgarthoz szerződött a kézilabdázó Faluvégi Rudolf

A Stuttgarthoz szerződött a kézilabdázó Faluvégi Rudolf
 
Faluvégi Rudolf a francia Cesson-Rennes Métropole kézilabdacsapatától a TVB Stuttgarthoz igazol.
A német klub honlapja emlékeztet rá, ...
Sport - SPORT

Férfi kézilabda vb - Tunézia lesz a magyarok harmadik ellenfele a középdöntőben

Férfi kézilabda vb - Tunézia lesz a magyarok harmadik ellenfele a középdöntőben
 
Tunézia válogatottja öt góllal legyőzte Ausztria csapatát a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-vil&aacut...
Oldal 17 / 313

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 55 vendég böngészi

bav logo kicsi banner